Swiss start met vluchten naar Zürich vanaf Rotterdam The Hague Airport 

25 oktober 2023

Vanaf 22 januari 2024 vliegt Swiss 6 keer per week van en naar Zürich vanaf Rotterdam The Hague Airport (RTHA). Swiss is een nieuwe luchtvaartmaatschappij op de luchthaven. De vluchten zullen worden uitgevoerd binnen de bestaande geluidsruimte en met A220 vliegtuigen. Deze vliegtuigen zijn aanmerkelijk stiller dan de huidige generatie vliegtuigen die op RTHA vliegen.

Uitvoering vluchten binnen bestaande geluidsruimte 

Swiss zal de vluchten uitvoeren in de periode van 22 januari tot en met 29 maart 2024. Er zal iedere dag, m.u.v. zaterdag gevlogen worden. De slots zijn toegewezen door slot coördinatie Nederland – het onafhankelijke orgaan dat verantwoordelijk is voor de toewijzing van slots aan luchtvaartmaatschappijen en vallen binnen de bestaande geluidsruimte. Swiss streeft ernaar om ook in het zomerseizoen via RTHA op Zürich te blijven vliegen. Of dit mogelijk is, is afhankelijk van de beschikbaarheid van slots in deze periode. 

Airbus A220 

De vluchten van Swiss zullen worden uitgevoerd door de A220 vloot. Deze toestellen hebben een maximale capaciteit van 145 stoelen en zijn aanzienlijk stiller dan de huidige generatie vliegtuigen die op RTHA vliegen. 

Belangrijke toevoeging in routenetwerk 

Zowel Swiss als RTHA zijn blij met de toevoeging van deze bestemming op RTHA. Zo zegt Benedikt Escher, Directeur Route Ontwikkeling bij Swiss: “Het is onze missie om als Zwitserse luchtvaartmaatschappij een aantrekkelijk en gevarieerd routenetwerk aan te bieden, in lijn met de behoeften van onze passagiers. Wij zien Rotterdam als waardevolle toevoeging en een stad die in alle opzichten het bezoeken waard is.”

Wilma van Dijk, Algemeen Directeur bij RTHA, zegt: “Zürich stond hoog op onze wensenlijst als bestemming en is een belangrijke toevoeging voor de regio. We zijn dan ook zeer verheugd dat we Swiss mogen verwelkomen op onze luchthaven.”

Vluchten zijn vanaf vandaag te boeken via www.swiss.com en onze website.

© Swiss International Air Lines