[THUIS OP RTHA] In gesprek met Hamza Daoudi

14 juli 2022

Er werken dagelijks zo’n 2.200 mensen op het terrein van Rotterdam The Hague Airport. Ze houden het vliegveld veilig, schoon, publiek toegankelijk of werken er in een van de vele gebouwen. Maar wie zijn die mensen? Hamza is taxichauffeur op de luchthaven. Hoe draagt hij bij aan een veilige, maar ook duurzame luchthaven?

Wat vind je belangrijk in je werk?

‘’Ik ben 2 jaar voorzitter van RTO. RTO staat voor Rotterdamse Taxi onderneming. Wij zijn 1 van de 3 taxi ondernemingen die een concessie hebben hier op de taxistandplaats van Rotterdam The Hague Airport. Wij zijn de officiële taxi centrale en zitten al sinds 1995 op de luchthaven. Wij vinden klanttevredenheid en klantgerichtheid erg belangrijk tijdens ons werk. We proberen zo goed mogelijk service te verlenen aan de passagiers. Wij hebben inmiddels 3 miljoen passagiers vervoert en mensen weten ons toch altijd weer te vinden.”

Hoe vind je dat jouw werkzaamheden bijdragen aan een veilige luchthaven?

“Wij zijn professionele chauffeurs die dagelijks passagiers vervoeren. We halen de stress van de passagiers weg door op tijd aan te komen bij afgesproken bestemming. Zo kun je zonder zorgen naar het vliegveld komen.”

Wat vind je het leukste aan je werk?

“Ik vind het leukste dat onze klanten een gezellige rit hebben gehad. Passagiers vertellen over de ervaring van de vakantie. Vaak herken je ook de mensen die gebruik maken van een taxirit, dat creëert een band.”

Wat is jouw bijdrage aan een duurzame of innovatieve luchthaven?

“Duurzaamheid is heel belangrijk. Ook bij ons. We hebben bijvoorbeeld geïnvesteerd in elektrische auto’s.”

Welke verbeteringen zie je voor de luchthaven?

“Ik zou een overkapping over de standplaats willen hebben. Mensen wachten met slecht weer tot het minder hard regent, wat soms zorgt voor een opstopping. Wat ook fijn zou zijn, is dat wij uiteindelijk onze auto’s elektrisch kunnen opladen op de luchthaven zelf.”

Hoe zie je RTO en de luchthaven over 5 tot 10 jaar?

‘’Dat er nog steeds een goede samenwerking is samen met Rotterdam The Hague Airport met daarbij nog meer tevreden passagiers.’’

Wat weten mensen niet van jullie?

“Dat we chauffeurs hebben die al heel erg lang werken op Rotterdam The Hague Airport. De chauffeurs hebben veel meegemaakt en leuke verhalen gehoord. Zij kwamen vroeger ook op de landingsbaan om bekende mensen te begeleiden naar hun privéjet.’’