Transavia start weer met vliegen van en naar Marokko

9 februari 2022

Transavia biedt vanaf 18 februari weer twee keer per week vliegreizen naar Marokko aan via Rotterdam The Hague Airport. Het gaat om vluchten op vrijdag en dinsdag. Het gaat in eerste instantie om de bestemming Tanger. Dit kan oplopen als de vraag stijgt, zegt Transavia.

Marokko sloot eind oktober de grenzen voor vluchten vanuit Nederland vanwege het hoge aantal coronabesmettingen. Transavia voerde nog wel wat repatriëringsvluchten uit, maar daarna kon er maandenlang niet meer van en naar Marokko worden gevlogen. Vanaf 7 februari is het luchtruim heropend. Overigens is de noodtoestand in Marokko nog steeds van kracht. Die werd in 2020 ingesteld vanwege de coronapandemie.

Vaccinatiebewijs
Reizigers naar Marokko moeten een geldig vaccinatiebewijs laten zien en een negatieve PCR-test die niet meer dan twee dagen oud is. Bij aankomst op de luchthaven wordt bij iedereen een sneltest afgenomen. De kans bestaat dat toeristen wordt gevraagd om zich tot twee dagen na aankomst te laten testen op hun verblijfsplaats. Vanuit de Nederlandse overheid geldt een oranje reisadvies voor Marokko. Dat betekent dat vakanties worden afgeraden.

Al Hoceima
Vanaf 28 februari zal vanaf Rotterdam The Hague Airport met Transavia ook bestemming Al Hoceima worden toegevoegd. Ook twee keer, op maandag en woensdag.