Persbericht

TUI start met vliegen vanaf Rotterdam The Hague Airport

15 juli 2021

Reisorganisatie TUI start weer met vluchten vanaf Rotterdam The Hague Airport (RTHA). Er komt vanaf 13 juli een operatie met zomervluchten naar de Zuid-Europese eilanden Rhodos, Kos en Zakynthos. Er wordt meerdere keren op deze bestemmingen vanaf RTHA gevlogen. De eerste ‘Rotterdamse vlucht’ met TUI staat gepland op dinsdag 13 juli.

Ook op het Spaanse eiland Mallorca zou door TUI aanvankelijk vanaf Rotterdam The Hague Airport worden gevlogen. Door een negatief reisadvies van de Nederlandse overheid heeft TUI besloten vanaf 16 juli deze bestemming uit het schema te halen. Het reisadvies voor Spanje vanaf 16 juli op oranje te staan vanwege het toenemend aantal besmettingen met corona. Reizigers wordt geadviseerd om met de vliegmaatschappij contact op te nemen voor meer informatie over hun reis.

“We zijn heel blij dat we onze passagiers weer vluchten vanuit Rotterdam kunnen aanbieden,” aldus Petra Kok van TUI. “RTHA is een populair vliegveld voor vertrek voor onze reizigers. Omdat het zomerseizoen relatief laat begon, zijn we voornemens om het naseizoen voor deze bestemmingen langer door te trekken.”

Stiller en schoner
De toestellen waarmee TUI vliegt vanaf Rotterdam The Hague Airport zijn de nieuwe 737 MAX-vliegtuigen. Deze toestellen zijn stiller en schoner voor het milieu. “De vloot op RTHA bestaat geheel uit 737 Max. Deze nieuwe toestellen worden vooral ingezet in Europa. Deze jonge toestellen verbruiken veertien procent minder brandstof en zijn daardoor schoner. Bovendien is de Max tot veertig procent stiller dan haar voorganger.”