Persbericht

Vertraagde vlucht Corendon naar Ankara vertrekt morgenochtend

25 juli 2022

Een vertraagde vlucht van Corendon zondagavond 24 juli met bestemming Ankara is opnieuw vertraagd. De originele tijd van de vlucht was zondagavond om 21.05 uur, maar door vertraging in de late middag op de luchthaven van Ankara kon deze aankomende vlucht op Rotterdam niet op tijd zijn. Hierdoor ontstond ook vertraging met dit toestel in de vertrektijd naar Ankara. Er zitten 170 mensen aan boord.

Door de eerdere vertraging in Ankara op zondag zou het vliegtuig pas in de nacht aankomen op Rotterdam. Door luchthavenreglementen was het niet meer mogelijk om te landen. De vlucht week uit naar de luchthaven van Munster. De passagiers van die vlucht werden met bussen naar Rotterdam gebracht.

Reden onbekend
De vertraagde Corendon vlucht in Rotterdam zou vanmorgen om 8.00 uur vertrekken op Rotterdam, maar dat is niet gelukt. Het is nu nog onbekend wat de reden daarvan is.

Luchthaven open
De passagiers hebben deze ochtend te horen gekregen dat de vlucht uitgesteld is naar dinsdagochtend 26 juli om 10.00 uur (lokale tijd). Aan passagiers is verzocht Rotterdam The Hague Airport te verlaten en morgenochtend vroeg terug te komen. Als luchthaven begrijpen we de teleurstelling, maar hopen dat deze passagiers de luchthaven rustig en spoedig gaan verlaten. De meeste passagiers hebben dat ook gedaan. Via Corendon krijgen ze informatie over hun vlucht. De luchthaven is gewoon open.