Ga duurzamer op reis!

Ga duurzamer op reis: vlieg op duurzame kerosine
Ga jij binnenkort met het vliegtuig op reis? Vlieg dan op duurzame kerosine, of in het kort “SAF”! Rotterdam The Hague Airport biedt vanaf nu in samenwerking met SkyNRG en CHOOOSE de mogelijkheid om SAF te kopen via onze nieuwe tool “Fly on SAF”. Met 80% minder CO2-uitstoot is SAF een schoner alternatief voor fossiele kerosine. Voer jouw vluchtgegevens in de tool en koop in een paar eenvoudige stappen jouw SAF!

*Deze tool wordt mede mogelijk gemaakt door SkyNRG en CHOOOSE. Indien je een transactie maakt, dan maak je deze transactie bij SkyNRG en CHOOOSE.

Een schoner alternatief
Duurzame kerosine (SAF) wordt gemaakt van duurzame materialen, zoals oud frituurvet en landbouwafval. Het is dus geen fossiele brandstof, waardoor de uitstoot van CO2 aanzienlijk lager is. Jij kunt dus actief bijdragen aan het tegengaan van klimaatverandering door SAF voor jouw vlucht te kopen. Daarnaast stimuleer jij daarmee de productie van duurzame vliegtuigbrandstof, waardoor nóg meer mensen nóg vaker duurzamer op reis kunnen. Daar wordt iedereen beter van, nu en in de toekomst.

Fly on SAF – hoe werkt dat?
De Fly on SAF tool werkt via het “Book & Claim”-principe. En dat werkt zo. Heb jij SAF gekocht? Dan wordt de brandstof in de komende maanden getankt in een vliegtuig in de buurt van een productiefaciliteit van deze brandstof, in plaats van het te transporteren naar het vliegtuig waar jij mee vliegt. Het voordeel hiervan is dat de brandstof niet onnodig getransporteerd hoeft te worden, wat leidt tot minder CO2-uitstoot en lagere kosten. En, de uitstoot van broeikasgassen is een wereldwijd probleem, dus de plek waar de vermindering in uitstoot gebeurt maakt niet uit. Ditzelfde principe wordt ook toegepast bij groene stroom, waarbij de groene stroom niet per se uit jouw stopcontact komt, maar jouw energieleverancier het namens jou aan het gehele net toevoegt. Door SAF aan te bieden via Fly on SAF, willen wij bijdragen aan het versnellen en opschalen van de productie, zodat SAF binnenkort ook op Rotterdam The Hague Airport getankt kan worden.

Waar betaal ik voor wanneer ik SAF koop?
Je betaalt voor de CO2 vermindering die je mogelijk maakt met SAF. SAF vermindert de CO2-uitstoot in vergelijking met fossiele brandstof aanzienlijk, maar is duurder. Dit prijsverschil wordt betaald door jou en een luchtvaartmaatschappij, waardoor de totale kosten worden gedeeld en lager zijn voor iedereen. Hiermee verminderen jij en een luchtvaartmaatschappij tegelijkertijd de voetafdruk van vliegen.

Op weg naar duurzame luchtvaart
Om toekomstige generaties óók de mogelijkheid te bieden om de wereld te ontdekken, is een duurzame luchtvaart van groot belang. Rotterdam The Hague Airport is een proeftuin voor innovatie en wil tot een van de meest duurzame luchthavens ter wereld behoren. Het gebruik van SAF is een goed middel om op relatief korte termijn de CO2-uitstoot door de luchtvaart te verminderen. Het stimuleren van de markt voor SAF past dan ook goed bij de duurzaamheidsdoelstellingen van Rotterdam The Hague Airport; het terugbrengen van de CO2-uitstoot naar het niveau van 2005 voor 2030 en een CO2-neutrale luchtvaart in 2050. Help jij mee?    

Beluister hier onze RTHA podcast over: Onze ontwikkeling met ‘Fly on SAF’