Controle en paspoortinformatie

Wanneer je gaat vliegen vanaf onze luchthaven, ga je door de security check. Het is prettig om goed voorbereid te zijn. Wanneer je met handbagage reist is het verstandig om van te voren goed te checken welke spullen je mag meenemen in je handbagage. Ook heb je altijd een geldig legitimatiebewijs of paspoort nodig.

Snel door de security check? Check onze tips!

  • Alle vloeistoffen en gels zitten in verpakkingen van maximaal 100 ml en heb je in een transparant 1 liter zakje verpakt. Haal op verzoek van de security medewerker dit zakje uit je handbagage en leg dit in de bak.
  • Indien je medicijnen of babyvoeding in je handbagage hebt, geef dit dan aan bij de securitymedewerker. Volg vervolgens de instructies van de security medewerker op.
    Let op! Thermosflessen mogen alleen leeg worden meegenomen. In het restaurant na de security check kun je deze met heet water vullen.
  • Haal op verzoek van de security medewerker je laptop, tablet en andere elektronica uit je handbagage en leg ze apart en onbedekt in de bak.
  • Jas, vest, colbert en schoenen (behalve sneakers en plastic teenslippers) uittrekken en deze in een bak op de security band leggen.
  • Stop je telefoon, horloge, sieraden, riem en alle spullen uit je zakken al vooraf in je handbagage.
  • Achter de security check staan tafels waar je na de controle je spullen rustig weer kunt inpakken en aantrekken.
  • Volg aanwijzingen van de security medewerkers altijd op
  • Zet alsjeblieft je mondkapje op als je door de security check gaat

Paspoortinformatie

Je hebt altijd een geldig legitimatiebewijs of paspoort nodig als je naar het buitenland reist. In sommige gevallen heb je ook nog een andere reisdocumenten nodig, zoals een visa. Wij adviseren je om altijd goed van tevoren uit te zoeken wat je nodig hebt.

Let op! Een rijbewijs wordt niet aanvaard als een geldig reisdocument bij de paspoortcontrole.

Meer informatie over paspoort en identiteitskaarten vind je op de website van de Rijksoverheid.

Paspoortcontrole op de luchthaven
Een groot aantal Europese landen heeft afspraken met elkaar gemaakt om reizen over de grenzen makkelijker te maken. Vlieg je naar een land binnen het Schengengebied? Dan hoef je niet door de paspoortcontrole op de luchthaven. Bekijk de actuele lijst van de Schengenlanden.

Reis je vanaf onze luchthaven naar een niet-Schengenland, dan ga je standaard door de paspoortcontrole. Als je uit een niet-Schengenland aankomt in Nederland, moet je ook je paspoort laten controleren. De paspoortcontrole wordt op onze luchthaven uitgevoerd door de Koninklijke Marechaussee.

Paspoort kwijt of gestolen?
In uitzonderlijke gevallen kun je een noodpaspoort aanvragen bij de Koninklijke Marechaussee op Rotterdam The Hague Airport. Dit is alleen mogelijk als je aan een aantal voorwaarden voldoet.
Voor meer informatie over het noodpaspoort kun je ook het service- en informatiecentrum van de Koninklijke Marechaussee bezoeken. Het service- en informatiecentrum bevindt zich direct rechts naast de ingang van het luchthavengebouw. De Koninklijke Marechaussee is daarnaast telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0800-1814.

Blijf op de hoogte!