Bagageregels

Bagage wordt onderverdeeld in twee soorten: handbagage en ruimbagage.

 

Handbagage is de bagage die u zelf meeneemt het vliegtuig in en tijdens de vlucht bij u houdt. Deze dient aan bepaalde afmetingen te voldoen, zodat uw handbagage boven uw hoofd in het bagagevak of onder uw stoel past.

 

Ruimbagage geeft u af bij de incheckbalie van uw luchtvaartmaatschappij. Deze wordt in het bagageruim van het vliegtuig geladen.

 

Ga goed voorbereid op reis en neem voor vertrek  de bagageregels van uw luchtvaartmaatschappij goed door. Zo voorkomt u onaangename verrassingen. Per luchtvaartmaatschappij kunnen de regels namelijk verschillen.

 

Klik hier voor een overzicht van alle luchtvaartmaatschappijen en de bagageregels. 

Handbagageregels
Het is om veiligheidsredenen niet toegestaan gevaarlijke voorwerpen mee te nemen. Zie hier de lijst met voorwerpen die niet mee mogen in de bagage. Scherpe voorwerpen en gereedschap mag u wel meenemen in de ruimbagage.

Daarnaast is het niet toegestaan om vloeistoffen, gels, spuitbussen en smeerbare producten in de handbagage mee te nemen. Hierop zijn een aantal uitzonderingen:

  • Vloeistoffen in verpakkingen van 100 milliliter, die zijn verpakt in een doorzichtige hersluitbare zak waar maximaal 1 liter in past.

Let op! De inhoud op de verpakking is maatgevend en niet de werkelijke inhoud. U mag dus niet een flesje parfum van 200 ml met de halve inhoud meenemen.

Let op! Ook deodorant (spuitbus of roller), haarlak en (tand)pasta’s vallen hieronder.

  • Medicijnen en dieetvoeding met een doktersverklaring en babyvoeding, als u een baby bij zich heeft, zijn toegestaan. Deze dient u apart aan te bieden bij de beveiligers op de securitycheck.

Ruimbagageregels
• Om veiligheidsredenen is het niet toegestaan gevaarlijke voorwerpen mee te nemen. Zie hier [link?] de lijst met voorwerpen die niet mee mogen in de ruimbagage.
• Vloeistoffen, gels en spuitbussen met een inhoud groter dan 100 milliliter mag u in de ruimbagage meenemen.
• Het is niet toegestaan om gevaarlijke (vloei)stoffen mee te nemen. Kijk hiervoor op de website van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt.

E-smokers zijn vanwege brandgevaar niet toegestaan in de ruimbagage, maar mag u wel in de handbagage meenemen.

Vloeistofregels

De hoeveelheid vloeistoffen die u in uw handbagage mag meenemen is beperkt. Hieronder vindt u de regels voor vloeistoffen in uw handbagage. Wanneer u medicijnen, babyvoeding en dieetvoeding in uw handbagage meeneemt, dan dient u deze apart aan te bieden bij de veiligheidscontrole. Voor meer informatie kunt u ook terecht op www.nctv.nl/vloeistoffen.

Snel door de security check?Check onze tips!

•  Alle vloeistoffen en gels zitten in verpakkingen van maximaal 100 ml en heb je in een transparant 1 liter zakje verpakt. Haal op verzoek van de security medewerker dit zakje uit je handbagage en leg dit in de bak.
• Indien je medicijnen of babyvoeding in je handbagage hebt, geef dit dan aan bij de securitymedewerker. Volg vervolgens de instructies van de security medewerker op. Let op! Thermosflessen mogen alleen leeg worden meegenomen. In het restaurant na de security check kunt u deze met heet water vullen.
•  Haal op verzoek van de security medewerker je laptop, tablet en andere elektronica uit je handbagage en leg ze apart en onbedekt in de bak.
• Jas, vest, colbert en schoenen (behalve sneakers en plastic teenslippers) uittrekken en deze in een bak op de security band leggen.
• Stop uw telefoon, horloge, sieraden, riem en alle spullen uit uw zakken al vooraf in uw handbagage.
• Achter de security check staan tafels waar u na de controle uw spullen rustig weer kunt inpakken en aantrekken.
• Volg aanwijzingen van de security medewerkers altijd op
•  Zet alsjeblieft je mondkapje op als je door de securitycheck gaat