Renovatie van intersecties loopt op schema

8 juli 2021

De renovatie van de intersecties Victor 2, 3, 4 en 5 loopt op schema. Er vinden dit jaar meerdere bouwwerkzaamheden op airside van het vliegveld plaats. Deze renovatie is er een van. Het project renovatie Intersecties V2, V3, V4 en V5 loopt al een paar maanden. In totaal worden in 7 weken de intersecties voorzien van nieuw asfalt en nieuwe markering.

Onze vaste onderhoudsaannemer Dura Vermeer, voert de werkzaamheden in de nachten uit. De werkzaamheden lopen op dit moment op planning. V2, V3 en V5 zijn klaar en operationeel in gebruik. Conform huidige planning worden de werkzaamheden in de week van 19 juli afgerond.

Het asfalteren en vooral het aanbrengen van nieuwe markering, is weersgevoelig. Veel regen kan de planning nog beïnvloeden.

Wat gebeurt er dit jaar?
We voeren dit jaar meerdere bouwactiviteiten uit op airside. Zo staat er onder meer groot onderhoud gepland aan de intersecties van de start- en landingsbaan evenals een grote renovatie aan de hoofdtaxibaan ‘Victor’. Ook vinden er vervangingswerkzaamheden plaats aan de naderingsverlichting (approach) van de start- en landingsbaan 06/24 (beide zijden van de baan). Daarnaast leggen we parallel naast de baan vanaf de zomer een nieuw zonnepark met 37.000+ zonnepanelen aan.