Meerdere aanhoudingen en inbeslagnames controle Rotterdam The Hague Airport

8 juni 2021

De Koninklijke Marechaussee heeft op vrijdag 4 juni een grote multidisciplinaire controle bij Rotterdam The Hague Airport gehouden. Naast de Marechaussee, namen ook de politie, douane, de Belastingdienst en het Openbaar Ministerie deel. De controle richtte zich op het aanpakken van ondermijnende criminaliteit, verkeerstechnische zaken, en liquide en verdovende middelen. Voertuigen werden door de Marechaussee en de politie op het luchthaventerrein en de nabijgelegen wegen geselecteerd en naar de controlelocatie geleid.

Er zijn in totaal 7 personen aangehouden. Zo moest een man nog een gevangenisstraf van 20 dagen uitzitten. 2 personen zijn aangehouden voor rijden onder invloed van drugs en alcohol. Daarnaast zijn er 3 personen aangehouden voor witwassen. In hun auto werd zoโ€™n 10.000 euro aan contant geld aangetroffen. Over de herkomst van het geld konden zij geen geldige verklaring geven. Het geld en de auto zijn in beslag genomen en de mannen zijn ingesloten. Een persoon moest nog een boete van ruim 2600 euro betalen.

Voertuigen in beslag
In totaal zijn er 5 voertuigen in beslag genomen. Zo werd een man betrapt die al meerdere keren zonder rijbewijs reed, waarna werd besloten zijn auto in beslag te nemen. Ook werden twee zogeheten spookvoertuigen in beslag genomen. Dat zijn voertuigen die op de openbare weg rijden, maar niet-geregistreerd staan in Nederland.

2 personen hebben een proces-verbaal gekregen voor het rijden zonder (geldig) rijbewijs. Ook zijn er 2 rijbewijzen in beslag genomen voor het rijden met te hoge snelheid. Verder zijn er nog een luchtbuks en een pepperspray in beslag genom