Rotterdam The Hague Airport versoepelt maatregelen per 25 september

24 september 2021

Vanaf zaterdag 25 september versoepelt Rotterdam The Hague Airport een aantal coronamaatregelen in het luchthavengebouw. De overheid heeft aangekondigd dat genoeg mensen gevaccineerd zijn, daarom kan de basisregel ‘verplicht 1,5 meter afstand houden’ verandert worden in een dringend advies om afstand te houden. Verder zijn bezoekers, ophalers en wegbrengers weer welkom in de terminal.

Mondkapje
Je kunt vanaf zaterdag 25 september zonder mondkapje de terminal binnenlopen, maar vanaf de rij van de securitycheck is het dragen van een mondkapje (vanaf 13 jaar) verplicht. De verplichting van het dragen van een mondkapje (vanaf 13 jaar) is ook het geval in de vertrekhal en de aankomsthal, omdat afstand houden lastig hier is. Dit is het gebied waar alleen passagiers en medewerkers mogen komen.

Hygiënemaatregelen
De hygiënemaatregelen: handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog, geen handen schudden en bij klachten thuisblijven en je laten testen bij de GGD blijven van kracht.

Bezoekers, ophalers en wegbrengers weer welkom
Wil je vanaf zaterdag vliegtuigen spotten vanaf ons vernieuwde dakterras in restaurant Horizon? Dat kan weer! Bezoekers, ophalers en wegbrengers zijn weer welkom in onze terminal. We verzoeken wel om zoveel mogelijk afstand te bewaren tot anderen. Met deze versoepelingen vervalt de op 18 juni 2020 ingestelde beperking van de toegankelijkheid van de terminal en de verplichting om overal op Rotterdam The Hague Airport een mondkapje te dragen (vanaf 13 jaar).

Bij de ingang van De Horizon kan gecontroleerd worden op de aanwezigheid van een geldig toegangsbewijs (QR code in de CoronaCheck app). U kunt een bewijs ook op papier meenemen en bij de ingang laten zien.

De luchthavens van de Schiphol Group hebben zo de coronamaatregelen in luchthavengebouwen met elkaar gelijk getrokken.

GGD
De GGD Rotterdam-Rijnmond is nog altijd aanwezig in onze aankomsthal. Hier kun je na terugkeer van je reis een corona zelftest krijgen.

Overdekte tent
De overdekte tent op het voorterrein van de terminal blijft in de maand oktober nog staan. Passagiers die buiten wachten krijgen zo bescherming tegen regen en zon.