Drukte luchthaven loopt op in meivakantie

21 april 2022
Terug

Op 30 april begint in onze regio officieel de meivakantie. Vanaf 25 april zullen de eerste vakantiegangers uit onze omgeving met het vliegtuig op reis gaan. Op Rotterdam The Hague Airport zullen in de periode van 25 april tot 8 mei zo’n 89.000 passagiers gebruik maken van onze luchthaven, dat is bijna zevenduizend per dag. De passagiersaantallen liggen, na de coronaperiode, nog iets lager dan in 2019 (ons laatste pre-corona jaar), maar op de piekmomenten kan het drukker zijn dan in 2019.

Houd rekening met langere wachttijden en rijvorming. Wij doen er alles aan om dit zoveel mogelijk te voorkomen, maar het is goed om hier rekening mee te houden als je op reis gaat. Kom op tijd, bereid je reis goed voor en houd onze website goed in de gaten.

Door de krapte op de arbeidsmarkt is er ook op de Nederlandse luchthavens, in de hele sector, een te kort aan personeel. Samen met al onze partners werken we er hard aan om het verblijf van onze reizigers op de luchthaven zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Drukte op de luchthaven verwacht


Tijdelijke tent op het voorterrein
Voor het tweede achtereenvolgende jaar beschikken we over een tijdelijke tent op ons voorterrein. Hier kunnen passagiers ter bescherming van zon of regen in de wachtrij plaatsnemen. Er staat in de tent duidelijk aangegeven in welke rij passagiers kunnen wachten voor hun vlucht. Je wordt tijdig naar de terminal begeleid. Heb je vragen? Stel ze gerust aan een van onze gastvrouwen of -heren (herkenbaar aan hun rode hesje). Zij helpen je met informatie over je vlucht. Dit is een samenwerking met het Albeda Airport College.

Tips voor reizigers
Rotterdam The Hague Airport raadt reizigers aan goed voorbereid op reis te gaan. Daarvoor hebben we een aantal tips:

• Kom op tijd, maar niet te vroeg. Het advies voor vluchten binnen Europa is meestal om twee uur van te voren op de luchthaven te zijn. Te vroeg komen werkt juist averechts, want vaak is de incheckbalie dan nog niet open. Bekijk hier de inchecktijden van de verschillende luchtvaartmaatschappijen
• Bij sommige vluchten gelden nog steeds corona regels of extra controles (denk aan test, vaccinatie, e.d.). Voorkom vertraging en ga voorbereid op reis met de juiste reisdocumenten. Ga voor meer informatie voor de regels van jouw bestemming.
• Check alvast online in voor je vlucht voordat je naar de luchthaven gaat. Dan hoef je bij de meeste vluchten alleen nog maar je bagage af te geven (check de informatie van je airline voor details over incheck en specifieke (corona)regels op je bestemming.
• Ga slim en snel door de security check! Op Rotterdam The Hague Airport maken we gebruik van 3D CT-scans en hoef je elektronica en vloeistoffen niet uit je handbagage te halen.
• Controleer thuis de geldigheid van paspoort en reisdocumenten. Kijk op wijsopreis.nl voor de benodigde documenten.
• Houd rekening met extra regels en controles van de Koninklijke Marechaussee bij reizen met een minderjarig kind.
• Meer tips vinden reizigers op de website Nederland Wereldwijd.

Houd de actuele vluchtinformatie in de gaten. Dat kan via de luchtvaartmaatschappij of de website van Rotterdam The Hague Airport.