GGD begint 8 januari met vaccineren op Rotterdam The Hague Airport

23 december 2020

Rotterdam The Hague Airport is de locatie in Rotterdam-Rijnmond waar vanaf 8 januari ’21 wordt gestart met vaccineren. Het is één van de drie GGD-locaties in Nederland, naast Hart van Brabant en Utrecht.

GGD Rotterdam-Rijnmond heeft gekozen voor deze XL locatie, vanwege de ruim opgezette paviljoenen. Eén paviljoen wordt volledig gebruikt om te vaccineren. Het andere paviljoen blijft beschikbaar voor testen. Daarnaast speelt de mobiliteit ook een grote rol in de keuze voor deze locatie. Rotterdam The Hague Airport is centraal gelegen en heeft voldoende parkeergelegenheid. Er worden plannen uitgewerkt om ook de bereikbaarheid met het openbaar vervoer te verbeteren. Een van de oplossingen is de inzet van pendelbussen.

De eerste groep die wordt opgeroepen bestaat uit medewerkers van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en thuiszorg (via de Wmo-ondersteuning).
Medewerkers krijgen een uitnodiging via hun werkgever. Het vaccin bestaat uit twee prikken. Er zitten drie weken tussen de eerste en tweede prik. Men kan 7 dagen per week terecht op de priklocaties.