Meld je aan! Online kick off project Zonnepark Rotterdam The Hague Airport

10 juni 2021

Met de aanleg van het Zonnepark Rotterdam The Hague Airport is de luchthaven eind dit jaar volledig voorzien van emissievrije elektriciteit, zo’n 14 GW in totaal. Een deel gebruikt het vliegveld zelf. Andere partijen kunnen straks van de overige opgewekte zonne-energie op Rotterdam The Hague Airport profiteren.

Het zonnepark komt parallel langs de start- en landingsbaan te liggen en is een initiatief van ontwikkelaar Unisun Energy, energieleverancier Eneco en Rotterdam The Hague Airport. Van de groene stroom die uit het Zonnepark Rotterdam The Hague Airport jaarlijks beschikbaar komt, kunnen in potentie een paar duizend huishoudens gebruik maken. Zo kan de omgeving profiteren van de duurzaam opgewekte energie op het vliegveld. Om deze energie goed te benutten, wordt op het vliegveld gewerkt aan het realiseren van een slim energiesysteem voor opslag en regulering van energiestromen, oftewel een Smart Energy System (SES). Via ‘garanties van oorsprong (GVO’s) wordt de opgewekte stroom via partner Eneco aan RTHA en het energieplatform geleverd.

Het eerste zonnepaneel
Demissionair minister Cora van Nieuwenhuizen (I&W) zal maandagochtend 5 juli aanstaande officieel het eerste zonnepaneel presenteren en daarmee de start markeren van de bouw van het zonnepark en de kick-off van het SES. Na dit officiële gedeelte neemt de minister in de studio op Rotterdam The Hague Airport deel aan een rondetafelgesprek. Zij gaat in gesprek met o.a. Andre Kempenaars, CEO Unisun Energy, RTHA-directeur Ron Louwerse en vertegenwoordigers uit de wetenschap en politiek. Dit rondetafelgesprek is via een live stream bij te wonen op maandag 5 juli 2021 van 11:00 tot 12:00 uur.

Meld je nu aan! Aanmelden kan tot 28 juni. Op dinsdag 29 juni krijg je een bevestiging met alle details voor deze livestream.