Als je gaat reizen via Rotterdam The Hague Airport

12 juni 2020

BLOG 12 juni 2020 – Je vraagt je vast af: als ik straks weer op reis mag, hoe gaat dat dan op Rotterdam The Hague Airport (RTHA)? De luchthaven is een plek waar veel mensen samenkomen en dat voelt misschien best ongemakkelijk. Helemaal nu we gewend zijn aan social distancing en we direct contact met elkaar zoveel mogelijk vermijden. Daarom hebben we er de afgelopen tijd alles aan gedaan om de coronavirusmaatregelen van de overheid op RTHA door te voeren. Zo kun jij op een verantwoorde manier op reis als de omstandigheden dat weer toelaten.

Je eigen veiligheid

We hechten grote waarde aan de veiligheid en gezondheid van iedereen die via Rotterdam The Hague Airport reist en op de luchthaven werkt. Daarom hebben we overal waar het kan aangegeven hoe je 1,5 meter afstand kunt houden van anderen. Bij de incheckbalies en de informatiebalie zijn er plastic schermen geplaatst die we extra goed schoonhouden. In de terminal zijn tafels en stoelen uit elkaar gezet, zodat je niet te dicht bij elkaar zit. De securitymedewerkers controleren zoveel mogelijk op 1,5 meter afstand. Overal op de luchthaven zie je looplijnen zitten om zo duidelijk mogelijk te maken hoe je afstand kunt houden. In onze terminal mogen alleen reizigers en medewerkers van de luchthaven komen. Word je weggebracht of opgehaald, dan wacht het familielid of vriend(in) buiten onze terminal. Bij voorkeur bij de auto op de parkeerplaats.

Het dragen van een mondkapje is bij ons in de terminal verplicht. Onze securitymedewerkers dragen die zelf ook, maar ook handschoenen als het nodig is. Bijvoorbeeld bij de security controle. Ook kom je ander luchthavenpersoneel met mondkapjes tegen. De incheckbalies zijn zoveel mogelijk om en om bezet, net als de gates die we gebruiken. Overal waar je in de rij kunt staan, zorgen onze medewerkers dat het niet te vol wordt. In de aankomsthal staat belijning aangeven met hoe je kunt lopen om je koffer op te halen. Zorg dat je de terminal direct verlaat als je je koffer hebt. Degene die je ophaalt staat buiten.

Schone faciliteiten

Alle faciliteiten op de luchthaven maken we extra goed schoon. Zeker de faciliteiten waar veel mensen mee in aanraking komen, zoals de bakken bij de security controle en de sanitaire voorzieningen. Op de toiletten is aangegeven hoe je afstand kunt houden en kun je met een beperkt aantal mensen naar binnen. Ook vind je op alle toiletten desinfecterende handgel, zodat je extra kunt ontsmetten. Onze winkels en horeca zijn momenteel nog niet open, maar we houden je via deze website op de hoogte wanneer die opengaan.

Controleren op besmetting

We hebben op een rijtje gezet hoe je je reis kunt voorbereiden met de nieuwe regels. Voordat je de terminal inloopt, word je gevraagd om je gezondheidsverklaring te laten zien. Dit moet je thuis al voorbereiden. In onze informatieposter tref je meer maatregelen aan over hoe we momenteel werken op Rotterdam The Hague Aiport. Dit zijn regels om veilig en verantwoord op onze luchthaven te verblijven.

Let goed op jezelf

Ook jij kunt een steentje bijdragen om je verblijf op Rotterdam The Hague Airport en dat van je medereizigers zo veilig mogelijk te laten verlopen. Hou je aan onze richtlijnen en volg de instructies van onze collega’s op. Houd 1,5 meter afstand van elkaar, ook als je met een groep reist. Was je handen regelmatig. Hoest en nies in de binnenkant van je elle boog en gebruik papieren zakdoekjes. Schud geen handen. Daar doe je niet alleen jezelf, maar ook iedereen om je heen een plezier mee.

Fijne reis!