Burendag op Rotterdam The Hague Airport

28 september 2023

Afgelopen vrijdag, 22 september, organiseerde Rotterdam The Hague Airport (RTHA) een Burendag op de luchthaven. In het kader van nationale Burendag, dat dit jaar op zaterdag 23 september plaatsvond, nodigde de regionale luchthaven haar buurtbewoners uit voor een informatieve en gezellige dag.

Verdeeld over twee tijdsblokken, een in de middag en een in de avond, kwamen er in totaal ruim 400 omwonenden langs om het gesprek aan te gaan met de luchthaven en haar partners. Naast het RTHA duurzaamheids- en innovatieteam waren er vertegenwoordigers aanwezig van de Luchthavenbrandweer, Transavia, TUI, de Luchtverkeersleiding, de Vliegclub Rotterdam en de DCMR Milieudienst Rijnmond.

Dit evenement bood niet alleen inzicht in de luchthaven en haar activiteiten, maar gaf de gelegenheid om te ontspannen en te genieten van een hapje en een drankje. De aanwezigen konden in een informele setting praten met de vertegenwoordigers van de luchthaven en haar partners, onder het genot van lekkere versnaperingen.

Het programma werd afgesloten met een blusdemonstratie verzorgd door de Luchthavenbrandweer van RTHA. De demonstratie liet zien hoe goed voorbereid het team is om in geval van nood snel en doeltreffend in actie te komen.

Jaarlijks evenement

Wilma van Dijk, de Algemeen Directeur van Rotterdam The Hague Airport, sprak haar enthousiasme uit over het evenement: “Dit is de eerste keer dat we een Burendag op deze manier hebben georganiseerd, maar we zijn van plan om het jaarlijks terug te laten keren. We zijn verheugd dat zoveel mensen de moeite hebben genomen om langs te komen en in gesprek te gaan met onze partners en medewerkers. We willen goede buren zijn en staan open voor vragen en feedback van onze omwonenden. Samenwerking en open communicatie zijn daarbij van groot belang.”

Kinderburendag

Volgend jaar zal RTHA opnieuw een editie van de Burendag organiseren rond de datum van de nationale Burendag. De volgende editie van de Kinderburendag, welke ongeveer drie keer per jaar wordt georganiseerd, staat gepland op woensdag 15 november aanstaande. Tijdens dit evenement leren de buurtkinderen, met hun ouders/verzorgers, meer over de luchthaven en de luchtvaart. De veelzijdigheid aan beroepen en belangrijke thema’s zoals duurzaamheid en innovatie worden hier op een leuke manier onder de aandacht gebracht. De inschrijving voor de Kinderburendag zal half oktober worden geopend.