De tijd vliegt als je werkt op Rotterdam The Hague Airport 

30 maart 2023

Rotterdam The Hague Airport lanceert vandaag samen met ketenpartners een nieuwe arbeidsmarktbenadering: “De tijd vliegt als je werkt op Rotterdam The Hague Airport”. Dát is wat de luchthaven in samenwerking met haar ketenpartners Aviapartner (afhandeling), Trigion (beveiliging) en HMSHost (horeca) vanaf vandaag communiceert op de regionale arbeidsmarkt.

“We willen de luchthaven nog actiever neerzetten als aantrekkelijke plek om te werken. Daarom hebben we de handen ineen geslagen. Er is een grote diversiteit aan functies en mogelijkheden op de luchthaven en toch delen we met z’n allen echt een verhaal. Of je nu werkt als Platform- Bagagemedewerker bij Aviapartner, Beveiliger bent bij Trigion, in de horeca werkt bij HMSHost of bij ons op kantoor of in de operatie, werken op Rotterdam The Hague Airport gaat over samenwerken. Korte lijntjes, collegialiteit, snel schakelen en een gezamenlijk doel. Maar ook gezellig, betrokken en altijd dynamisch.”, aldus Desiree Breedveld, directeur commercie op de luchthaven. 

In gesprek met onze collega’s 

In een krappe arbeidsmarkt – met meer vacatures dan werkzoekenden – moet je meer uit de kast halen om mensen te werven. Alleen vacatures online zetten is simpelweg niet voldoende. Zeker niet als je als luchthaven ook nog graag de juiste mensen aan je wilt binden: mensen die willen bijdragen aan de ambities van de luchthaven. Meewerken aan de transformatie en vernieuwing van de luchtvaartsector en het realiseren van een uitmuntende passagiersbeleving. Mensen maken het verschil. We zijn daarom in gesprek gegaan met verschillende collega’s in uiteenlopende functies en hebben hen gevraagd wat het werken op onze luchthaven nu zo leuk maakt. Het viel meteen op dat er duidelijke rode draad was. Op basis van die input hebben we een marktpropositie uitgewerkt en vervolgens een mooi concept ontwikkeld waarmee we ons gezamenlijke verhaal op de arbeidsmarkt kunnen vertellen.

De tijd vliegt… 

Met het ‘De tijd vliegt…’ concept brengen we ons gezamenlijke verhaal tot leven. En dat doen we per vandaag. Je ziet het onder meer terug op WerkenopRTHA.nl en de social media kanalen van Rotterdam The Hague Airport. In de komende tijd gaan we onze (vooral regionale) zichtbaarheid nog verder vergroten. 

We geloven erin dat onze eigen collega’s het beste kunnen overbrengen wat werken op de luchthaven nu zo aantrekkelijk maakt. We zijn dan ook enorm trots dat onze eigen mensen – in uiteenlopende functies – vol enthousiasme hebben meegewerkt aan de totstandkoming van alle afbeeldingen. Ook dit is kenmerkend voor onze collega’s: dat gaan we gewoon doen, ook al hebben we het nog nooit gedaan.

Meer informatie 
Op www.werkenoprtha.nl zie je het ‘De tijd vliegt…” concept tot leven komen, net als op onze social media kanalen. Heb je interesse in het werken op de luchthaven, neem daar dan gerust een kijkje voor de mogelijkheden.