Luchtvaart innoveert zich de crisis uit met brede coalitie

1 maart 2021

Demissionair minister Cora van Nieuwenhuizen (I&W) was maandag te gast in een virtuele bijeenkomst over de transitie naar een duurzame luchtvaart in de Rotterdamse regio. Een coalitie van bedrijven, overheden en kennisinstellingen spraken af gezamenlijk op te trekken en zich in te zetten voor duurzame innovatie in de sector. De bijeenkomst vond plaats op initiatief van stichting RHIA.

De demissionair minister was enthousiast na afloop van de bijeenkomst: “Op weg naar een volgend kabinet is het belangrijk gezamenlijk op te trekken en duurzame innovatie voor de luchtvaart hoog op de agenda te zetten. Nu is het moment. Er is een groot potentieel voor een heel mooi ecosysteem.” In de bijeenkomst was ook gedeputeerde Adri Bom-Lemstra (Economie en Innovatie) aanwezig. “Regionale samenwerking bevordert de ontwikkeling van fieldlabs voor cross-sectorale innovatie en daarmee nieuwe bedrijvigheid en werkgelegenheid. De impact kan de regio en Nederland ontstijgen als partners meerjarig durven te investeren,” benadrukt Bom-Lemstra. De RHIA-partners sluiten aan op een initiatief van de Duurzame Luchtvaarttafel voor een propositie die nog in ontwikkeling is.

RHIA-partners geven uitvoering aan beleid en ambities sector

Nu de coronacrisis voortsleept, wordt er veel minder gevlogen. Om de luchtvaart een toekomst te geven en te verduurzamen werkt een brede coalitie aan innovatieprojecten op en rondom Rotterdam The Hague Airport (RTHA). De coalitie wil uitvoering geven aan de doelstellingen van nationaal luchtvaartbeleid, waaronder de Luchtvaartnota 2020-2050. Innovatie is het sleutelwoord.

CEO van Rotterdam The Hague Airport Ron Louwerse sloot ook bij de bijeenkomst aan: “Rotterdam is de ideale plek voor SAF en waterstof. Het haven-industrieel complex is de voornaamste leverancier in de voorziening van luchtvaartbrandstoffen voor West-Europa én RTHA is de operationele omgeving waar SAF in de praktijk kan worden gebracht.”

Concrete innovaties in ontwikkel-, test- en demonstratieomgeving
Gezamenlijke inspanningen hebben al geleid tot concrete projecten. De luchthaven RTHA is het middelpunt van innovaties voor nieuwe luchtvaartuigen, duurzame energie en vernieuwende onderwijs- en onderzoeksfaciliteiten. Binnen het Fieldlab Next Aviation wordt gewerkt aan vliegtuiginnovaties zoals toekomstige aandrijvingen voor (hybride-) elektrisch en waterstof vliegen. Binnen de RTHA Campus worden studenten opgeleid in de praktijk door mensen uit de praktijk. In het Airport Technology Lab werken partners aan data-gedreven innovatie en het verbeteren van luchthavenprocessen. Met de demonstratiefabriek Zenid willen partners dagelijks ongeveer 1.000 liter synthetische kerosine met CO2 uit de lucht gaan produceren.

Samenwerken als voorwaarde voor succesvolle innovatie
Om de activiteiten van RHIA-partners en anderen mogelijk en succesvol te maken is samenwerking – nationaal en internationaal – cruciaal. Dick Benschop, president en CEO van Royal Schiphol Group, merkt op dat “de overheid, industrie en kennisinstellingen beter moeten samenwerken, zodat innovatie, investeringen en beleid elkaar versterken. Zo kunnen we niet alleen sterker, maar ook duurzamer uit de crisis komen.”

Op de foto (vlnr): Michel Peters (Algemeen directeur Koninklijke NLR), Miranda Janse (directeur stichting RHIA) en Henri Werij (Decaan Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek TU Delft.)