Meer vliegverkeer richting zomer

27 mei 2021

Meer vliegmaatschappijen breiden hun aanbod uit op Rotterdam The Hague Airport (RTHA) nu er steeds meer versoepelingen zijn aangekondigd voor het reizen binnen Europa. De vraag naar vliegen stijgt door toename van de vaccinatiegraad en zijn er dalende aantallen coronabesmettingen. RTHA verwacht een drukkere zomer dan vorig jaar, ook door de verwachte invoering van een zogenaamd Europees vaccinatiepaspoort voor eind juni. Mensen met dergelijk coronavaccinatiebewijs kunnen zo makkelijker reizen. Het vliegverkeer neemt de komende weken toe.

Zo breidt Transavia het aantal vluchten de komende weken verder uit en biedt via Rotterdam The Hague Airport meer bestemmingen aan. Ook de vliegfrequentie per bestemming neemt toe. Onder andere Ibiza en de Griekse eilanden zijn de bestemmingen welke aan het aanbod toegevoegd worden. Sinds 22 april kan via ons vliegveld worden gevlogen met Transavia op Faro, Malaga, Alicante en het Italiaanse Perugia. Sinds die tijd ontving Rotterdam The Hague Airport zo achtduizend passagiers. Eind juli verwacht het vliegveld zo’n 80 procent van de aantal vluchten ten opzichte van 2019 te faciliteren.

Corendon en TUI
Ook Corendon blijft de komende tijd haar wekelijkse vluchten uitvoeren naar Kayseri (Turkije). Maatschappij TUI zal vanaf begin juli starten met een kleine operatie naar Zakynthos, Palma de Mallorca, Antalya, Rhodos en Kos. Op dit moment geldt er nog een reisverbod van en naar Marokko, waardoor de bestemmingen Al-Hoceima, Tanger en Nador nog niet hervat kunnen worden.

In goede banen
Op de achtergrond is het vliegveldpersoneel hard bezig om deze opschaling in goede banen te leiden. Algemeen directeur Ron Louwerse: “Zo bespreken we met onze partners wat nodig is aan securitypersoneel, schoonmakers of bijvoorbeeld mensen bij de vluchtafhandeling. We kijken uit naar de zomer en om onze passagiers ons nieuwe Centraal Security Filter en de vernieuwde vertrekhal te laten ervaren. Steeds meer perspectief wordt in Europese landen geboden en meer regio’s gaan naar code geel of groen. We gaan er met elkaar voor om onze passagiers veilig en gezond via onze luchthaven te laten vliegen.”

Rotterdam The Hague Airport geeft aan goed op te letten wat de regels zijn per land. De Nederlandse overheid geeft reisadviezen in coronatijd op de website: www.nederlandwereldwijd.nl.

RTHA is klaar om passagiers te ontvangen. In de terminal gelden de basisregels  van het RIVM rond hygiene, 1,5 meter afstand houden tot elkaar tot het dragen van een mondkapje. Er wordt extra schoongemaakt en er is informatie beschikbaar over veilig en verantwoord vliegen.

Hoe wij vliegen vanaf onze luchthaven veilig en verantwoord doen, lees je op onze speciale pagina op onze website.

Video over veilig en verantwoord reizen via RTHA