Mondkapjesplicht blijft op vliegveld belangrijke coronaregel

18 juni 2021

De versoepelingen van de coronamaatregelen komen eerder dan verwacht. Vanaf zaterdag 26 juni is landelijk de anderhalve meter de centrale maatregel. Er is een uitzondering voor het dragen van een mondkapje. Dit blijft verplicht op onder andere de vliegvelden in Nederland, zoals op Rotterdam The Hague Airport. Maar ook in het vliegtuig.

Testen, afstand houden (waar het kan) en regelmatig de handen wassen blijven belangrijke coronamaatregelen. Er gelden verder geen beperkingen in aantal mensen en tijden meer. De horeca en shops op Rotterdam The Hague Airport zijn grotendeels weer open. Vanaf begin juli geldt dat ook voor het restaurant Horizon in de passagehal. Die kent dan ook een ruim dakterras met uitzicht op het platform met de vliegtuigen.

Gratis testen voor reis
Reizigers die in juli of augustus vanuit Nederland naar het buitenland reizen kunnen zich gratis laten testen. De gratis testen zijn bedoeld voor reizigers die nog niet (volledig) gevaccineerd zijn en zich deze zomer voorafgaand aan hun reis naar het buitenland moeten laten testen.

Komst van de Coronacheck App
Vanaf 1 juli kun je als Nederlandse reiziger gebruik maken van de Coronacheck App als je op reis gaat naar EU-landen en naar Schengen landen. Met de CoronaCheck App toon je jouw coronabewijs (QR-code) waarin staat dat je:

  • (volledig) gevaccineerd bent of;
  • recent negatief getest bent of;
  • onlangs zelf corona hebt gehad.

De QR-code die in de app wordt aangemaakt kun je op Rotterdam The Hague Airport op je mobiel of uitgeprint laten zien. Wil je liever geen gebruik maken van de app? Dat kan. De app is niet verplicht. Je mag ook met een ander geldig negatief testbewijs of vaccinatiebewijs op reis, als het aan de gestelde voorwaarden van het land van jouw bestemming voldoet. Je moet altijd de Nederlandse gezondheidsverklaring invullen. Meer informatie over de CoronaCheck App vind je op: www.coronacheck.nl

Tips over veilig en gezond vliegen op Rotterdam The Hague Airport houden we bij op onze speciale coronapagina.