Nieuwe innovatie bij securityfilter op RTHA

6 augustus 2021

Rotterdam the Hague Airport biedt GRASP Innovations de mogelijkheid haar security checkpoint management solution verder te ontwikkelen. GRASP, opgericht in 2019, focust zich op de mogelijkheden van radartechnologie in beveiligingsprocessen. Ze bieden een geavanceerd radarsysteem in combinatie met door GRASP ontwikkelde software aan waarmee inzicht in de beveiligingscontrole van passagiers gecreëerd wordt. Dit leidt tot mogelijke verbetering van de personeelsplanning, een verhoging van de beveiligingscapaciteit en daarmee kortere doorlooptijden voor passagiers met als gevolg hogere medewerkers- en passagierstevredenheid.  

Deze oplossing zal nu op Rotterdam the Hague Airport geplaatst worden, gedurende de proef van een aantal maanden zal GRASP samen met RTHA werken aan het fine-tunen van deze oplossing en mogelijke toegevoegde waarde onderzoeken.

Robert Schuur, CEO GRASP Innovations: “We zijn erg enthousiast over de samenwerking met Rotterdam the Hague Airport, de afgelopen 2 jaar hebben we goed contact gehad met Floris Tammes en zijn collega’s en zijn dankbaar voor de geboden mogelijkheden. De komende maanden kunnen we waardevolle data verzamelen en onze oplossing verbeteren in een live omgeving. Onze resultaten zullen we uiteraard delen met Rotterdam Airport, we zijn ervan overtuigd dat dit direct waarde zal toevoegen.”

Floris Tammes, Director Airport Operations: Rotterdam The Hague Airport ontwikkelt zich graag tot innovatiepartner. De situatie op de luchthaven maakt het ook mogelijk om kleinschalige (technologische) innovaties in de praktijk te testen en verder door te ontwikkelen. Het product van GRASP Innovations past hierbij en draagt zodoende bij aan het verbeteren van de passagiers ervaring en het optimaliseren van de bedrijfsvoering.