Power Up luchthavens actief in ‘Rondje NL’ door Koninklijke NLR

24 augustus 2021

De vier deelnemende luchthavens aan het Power Up initiatief (Eindhoven Airport, Rotterdam The Hague Airport, Groningen Airport Eelde en Maastricht Aachen Airport) maken komende dagen deel uit van ‘Rondje NL’, een test van Koninklijke NLR – Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum. Tijdens ‘Rondje NL’ zal NLR met hun Pipistrel Velis Electro vluchten uitvoeren tussen een aantal luchthavens in Nederland om praktijkkennis en -ervaring op te doen met dit kleine elektrisch onderzoek vliegtuig.

Ook focust ‘Rondje NL’ zich op de ontwikkelingen en uitdagingen voor Nederlandse luchthavens om elektrisch vliegen in de nabije toekomst te faciliteren. Wat is er op luchthavens nodig voor het opladen, inspectie en taxiën op de landingsbaan, en waar moet de piloot nog meer rekening mee houden?

Deze onderwerpen zijn ook onderdeel van de scope van Power Up: het testen van de haalbaarheid, potentie en afhandeling van elektrische vluchten. Met als doel om binnen vijf jaar de eerste elektrische vluchten tussen luchthavens te laten plaatsvinden. Eerder dit jaar heeft NLR zich als ondersteuner ook al verbonden aan het Power Up initiatief. Power Up wordt ook ondersteund door de Royal Schiphol Group en M3 Consultancy. NLR organiseert het ‘Rondje NL’ in samenwerking met PwC en Platform Duurzaam Vliegen.

Ga voor meer informatie over en het programma van ‘Rondje NL’ naar deze site.

Pipistrel vlucht omgeving Rotterdam
Overzicht deelnemende luchthavens ‘Rondje NL’ met NLR