RTHA en ZENID samen op InnovatieExpo 2021

30 maart 2021

Rotterdam The Hague Airport (RTHA) en ZENID hebben gezamenlijk een virtuele stand op InnovatieExpo 2021. Samen met partners zetten zij de volgende stap in Nederland in de productie van synthetische kerosine gemaakt van CO2 uit lucht, water en hernieuwbare elektriciteit. De Expo vindt op 8 april online plaats.

ZENID en RTHA willen binnen een paar jaar zo’n duizend liter synthetische kerosine per dag produceren. Zo willen deze luchtvaartinnovators een belangrijk bijdrage leveren aan de verduurzaming en innovatie van de luchtvaart. Met dit baanbrekende project willen ZENID en RTHA aan bezoekers van InnovatieExpo 2021 laten zien wat de proefopstelling voor de productie van synthetische kerosine betekent.

Meerdere innovatieve technieken
De demonstratieopstelling zal geheel draaien op groene elektriciteit en combineert meerdere innovatieve technieken: CO2 wordt uit de buitenlucht gefilterd door middel van Direct Air Capture (Climeworks). Een zeer efficiënte co-elektrolyse unit vormt CO2 en water om tot synthetisch gas. Een modulaire Fischer-Tropsch-reactor vormt het synthetische gas om tot synthetische ruwe olie, dat vervolgens wordt geraffineerd tot circulaire kerosine. Tijdens de vlucht wordt deze kerosine door vliegtuigen verbrand en de CO2 uitgestoten, terwijl eenzelfde hoeveelheid CO2 weer door ZENID wordt gefilterd, en geraffineerd tot kerosine. Zo maakt ZENID de luchtvaart circulair.

Kom 8 april onze virtuele stand bezoeken, wij zijn aanwezig tijdens de volgende ‘ontmoet de exposant’ rondes:
Ronde 1: 11:00 uur tot 11:45 uur
Ronde 2: 12:15 uur tot 13:00 uur
Ronde 3: 13:30 uur tot 14:15 uur
Ronde 4: 15:15 uur tot 16:00 uur

Meer weten?
Op de InnovatieExpo 2021 kun je in gesprek met de innovators achter ZENID en RTHA! Meld je aan op de website van de InnovatieExpo 2021.