RTHA neemt vernieuwde vertrekhal in gebruik

18 december 2020

Op Rotterdam The Hague Airport (RTHA) zijn vandaag de eerste vluchten afgehandeld via de vernieuwde vertrekhal op de regionale luchthaven. Vanwege de coronacrisis zijn er minder vluchten, maar de luchthaven is open voor lijn- en chartervluchten, zakelijk vliegverkeer en de trauma- en politiehelikopter.

De vernieuwde vertrekhal heeft een moderne en rustige uitstraling door het gebruik van houten elementen, zowel binnen als buiten op de terrassen. Er is tien meter richting het platform uitgebouwd, waardoor er meer ruimte voor de passagiers is ontstaan. De sterke en door passagiers positief gewaardeerde elementen van RTHA, zoals overzichtelijkheid, kleinschaligheid, snelheid en gemak, zijn ook met de ingebruikname van de nieuwe terminal weer geborgd.

Licht aan alle zijden
Aan de nieuwbouw is, exclusief de sloop en de renovatie van het oude gedeelte, ongeveer een jaar gebouwd. “De aantrekkelijke en comfortabele hal heeft veel daglicht door de gevels van glas en is duurzaam vanwege het gebruik van zuinige ledverlichting en een hypermodern intelligent verlichtingssysteem”, aldus Jan-Willem Perdon, directeur Assets & Projects. Perdon is opdrachtgever namens de directie van Rotterdam The Hague Airport: “Er is bovendien gebruik gemaakt van milieuvriendelijke bouwmaterialen en het dak is bekleed met het milieuvriendelijke mos sedum voor een goede isolatie in zomer en winter.” 

Bouw projecten gaat door
In het eerste kwartaal van 2021 wordt in samenwerking met de commerciële partners nog wel gewerkt aan de inrichting van het vernieuwde restaurant en de airportshop in het nieuwe gedeelte. Naar verwachting gaan die in het voorjaar gefaseerd open. 

Een officiële opening van de vernieuwde vertrekhal is voorzien in het voorjaar van volgend jaar.

Meer weten over de vernieuwde vertrekhal? Ga naar deze site.
Benieuwd naar een kleine impressie van de vernieuwde vertrekhal? Bekijk dan de sfeervideo.