Corona en afronden verbouwingen

19 juli 2021

Begin 2020 hebben we te maken met de uitbraak van het Corona virus. In maart van dit jaar worden de eerste maatregelen genomen tegen de verspreiding van het virus en het internationaal reizigersverkeer komt vrijwel helemaal tot stilstand. Voor RTHA betekent dit dat er niet tot nauwelijks gevlogen wordt. In juni van datzelfde jaar komen er versoepelingen van de maatregelen en wordt er weer meer gevlogen. In september komen er weer aangescherpte maatregelen. Dit is ook terug te zien in het feit dat er nauwelijks vliegverkeer is.

In dit bizarre jaar worden in december de verbouwingen afgerond en wordt de vernieuwde, innovatieve en duurzame vertrekhal in gebruik genomen. De vernieuwde vertrekhal heeft een mos sedum dak, dat gedurende het hele jaar bijdraagt aan een stabiele binnentemperatuur. De planten op het dak filteren fijnstof uit de lucht en zetten CO2 om in zuurstof. De luchtbehandelingskast van de oude behandelingskast in de oude vertrekhal is hergebruikt. Heel duurzaam! Ook de nieuwe behandelingskasten voldoen aan de huidige milieu eisen. Daarnaast is er gedurende het gehele bouwproces gebruik gemaakt van duurzame bouwmaterialen. De vernieuwde vertrekhal biedt meer ruimte, licht, comfort én het heeft de juiste uitstraling. Vanwege Corona zijn er in deze periode nauwelijks passagiers.

In datzelfde jaar is een spiksplinternieuwe brandweerkazerne geopend. Een compact en duurzaam gebouw dat 24/7 bemand is. Deze vervangt de brandweerkazerne die sinds de opening in 1956 in gebruik was.

In 2020 wordt Rotterdam The Hague Airport een learning airport met de komst van het Albeda College op het luchthaventerrein dat de opleiding luchtvaartdienstverlening biedt.