Wij bouwen aan de toekomst!

De kracht van Rotterdam The Hague Airport ligt in de kleinschaligheid, de snelle doorlooptijd voor passagiers en de efficiënte processen. Om deze sterke punten te behouden en om aan de hoge verwachtingen te blijven voldoen is het van belang om uit te breiden op verschillende fronten. Daarom zijn we aan het verbouwen. Tijdens de verbouwingen blijft de luchthaven gewoon open. U merkt misschien dat er verbouwd wordt, maar we proberen overlast voor u tot een minimum te beperken.

 

We houden u hier graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot verbouwingen.

 

Heeft u vragen?
Stuur dan een mail naar renovatie@rtha.com. Uiteraard komt uw vraag bij de juiste persoon terecht en ontvangt u zo spoedig als mogelijk een antwoord.

Huidige werkzaamheden

Op dit moment wordt er een nieuwe aankomsthal gerealiseerd en vindt er vanaf januari 2016 een grote renovatie aan het hoofdplatform plaats. Bent u benieuwd wat dit inhoudt? Klik dan op onderstaande bollen.

Renovatie hoofdplatform

Hieronder vindt u alle informatie over de platform renovatie

Aanpassing hoofdplatform. Belangrijk voor de toekomst!

In maart 2016 is gestart met de grote renovatie van het hoofdplatform op Rotterdam The Hague Airport. Het bestaande betonnen platform is inmiddels circa 60 jaar oud en moet geheel vervangen worden.

Het betreft hier dus geen uitbreiding maar een vervanging omdat de technische levensduur bereikt is. In 2015 is dit project voorbereid (het ontgraven van de grond en het aanbrengen van zand en funderingsmateriaal voor extra gewicht op de voormalige graseilanden; de zogenaamde voorbelasting). Ook gekeken is naar duurzaamheid, zoals het recyclen van oud materiaal in het nieuwe platform.

De uitvoering zal vanzelfsprekend binnen de wet- en regelgeving op een veilige wijze plaatsvinden met een minimale operationele verstoring van het vliegverkeer en de passagiersafhandeling. In principe zal het gehele renovatieproces tot circa medio 2017 duren.

De renovatie zal uitgevoerd worden door Ooms Civiel.

Uiteraard brengt dit renovatieproces consequenties met zich mee voor diverse doelgroepen en belanghebbenden. Er zal waarschijnlijk bouwgeluid te horen zijn en er zal meer bouwverkeer via vaste routes van en naar Rotterdam The Hague Airport rijden.

Bouwverkeer tijdens renovatie

Er zal meer bouwverkeer van en naar Rotterdam The Hague Airport plaatsvinden. Dit verkeer zal onder strikte regels via een aangegeven route van en naar de luchthaven rijden. De vast rijroute, als ook de later aan te passen rijroutes, worden zodra deze bekend zijn direct gecommuniceerd.

Heeft u een vraag?

Heeft u naar aanleiding van de platform renovatie een vraag? Wij verwijzen u graag door naar de “Veel gestelde vragen” pagina op onze website. Staat uw vraag daar niet tussen? Stuur dan gerust een mailtje naar renovatie@rtha.com.

Impressies van de platform renovatie

Regelmatig plaatsen wij nieuwe foto’s van de voortgang van de platform renovatie. Klik hier om de foto’s te bekijken.

Renovatie Airportplein

Op maandag 16 januari is de grote renovatie van het gehele Airportplein gestart, het terrein voor de terminal.

Deze renovatie brengt een aantal veranderingen met zich mee. Graag brengen wij u op de hoogte waar u rekening mee dient te houden om uw reis zo comfortabel mogelijk te laten verlopen.

 

– De rijbaan vlak voor de terminal wordt definitief afgesloten voor alle verkeer;

– Er komt een nieuwe randweg, deze is alleen toegankelijk voor vergunninghouders;

– De bestaande “Kiss & Ride” strook verdwijnt;

– Wegbrengers en ophalers kunnen gebruik maken van P1A. Op dit terrein kan 2 uur zonder kosten geparkeerd en weer afgereden worden.

– Een speciale standplaats is direct voor het luchthavengebouw ingericht voor taxi’s die rijden bij Rotterdam Airport Taxi. Zodra u de terminal verlaat staan de taxi’s rechts van de uitgang geparkeerd;

– Het huidige busstation wordt tijdelijk verplaatst naar  het verlengde van P2, tegenover het Worldhotel Wings;

– Op het plein voor het Bel Air Gebouw is een tijdelijke fiets-/motorstalling ingericht. Deze stalling zal gehandhaafd blijven totdat de definitieve stalling op P2 gerealiseerd is;

– Volg alle informatieborden met betrekking tot de aangegeven rijroutes.

 

Heeft u naar aanleiding van de renovatie van het Airportplein een vraag? Wij verwijzen u graag door naar de “Veelgestelde vragen” pagina op onze website. Staat uw vraag daar niet tussen? Stuur dan gerust een mailtje naar renovatie@rtha.com.

In het nieuws

Informatie over de verbouwingen op Rotterdam The Hague Airport wordt gedeeld met diverse  mediakanalen. Zowel online als offline is het nieuws over de verbouwingen opgepikt. We houden u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot nieuwsberichten over de verbouwingen van diverse media. Bekijk hieronder het overzicht.

5 juli 2016

Leerlingen Technasium Melanchthon denken echt mee!

“Wij zijn 4 leerlingen uit het 5e leerjaar VWO van het Melanchthon in Bergschenhoek. Onze school is een Technasium en wij zijn op zoek naar een opdrachtgever die een praktisch vraagstuk voor ons heeft. Wij komen dan met een innovatieve oplossing!”  Met deze vraag benaderden David, Emma, Bonno en Karen Rotterdam The Hague Airport. De technische dienst van de luchthaven kwam met  een interessante opdracht:  bedenk de inrichting van onze nieuwe aankomsthal. Daar wilden ze graag mee aan de slag! Na Lees verder >

17 maart 2016

Start renovatie hoofdplatform Rotterdam The Hague Airport

De renovatie van het hoofdplatform op Rotterdam The Hague Airport is begonnen. Donderdag 17 maart jl. hamerden opdrachtgever en opdrachtnemer gezamenlijk drie centerlinereflectoren uit de bestaande rijbaan als symbool voor de start van het werk. Het huidige platform is ruim zestig jaar oud en de technische levensduur is verstreken. Ooms Construction zal het betonnen platform en de aanliggende rijbanen de komende tijd vernieuwen.  Ook zal de onderliggende infrastructuur worden vervangen. De platformverlichting wordt voorzien van energiezuinige LED-verlichting. Een belangrijk aspect van Lees verder >

26 februari 2016

Rotterdam The Hague Airport en Ooms Construction tekenen contract renovatie hoofdplatform

Ooms Construction gaat in opdracht van Rotterdam The Hague Airport het hoofdplatform van de luchthaven renoveren. Beide partijen tekenden op vrijdag 26 februari jl. de samenwerkingsovereenkomst. Ooms Construction zal het betonnen platform en de aanliggende rijbanen vervangen. Ook zal de onderliggende infrastructuur worden vervangen. De platformverlichting wordt voorzien van energiezuinige LED-verlichting. Het bestaande platform is ruim zestig jaar oud en de technische levensduur is verstreken. Een belangrijk aspect van het project is dat alle activiteiten zodanig gefaseerd uitgevoerd worden, dat de Lees verder >

Gerealiseerd project

Inmiddels is de aankomsthal vernieuwd. Deze hal is in vergelijking met de voormalige aankomsthal bijna drie keer zo groot. In deze nieuwe situatie beschikt aankomsthal 1 over drie bagagebanden in plaats van één bagageband. Dit zal bijdragen aan een verbetering van een efficiënte en snelle bagageafhandeling.

 

Klik op de onderstaande foto voor meer afbeeldingen.

 

Aankomsthal