Wij bouwen aan de toekomst!

De kracht van Rotterdam The Hague Airport ligt in de kleinschaligheid, de snelle doorlooptijd voor passagiers en de efficiënte processen. Om deze sterke punten te behouden en om aan de hoge verwachtingen te blijven voldoen is het van belang om uit te breiden op verschillende fronten. Daarom zijn we aan het verbouwen. Tijdens de verbouwingen blijft de luchthaven gewoon open. U merkt misschien dat er verbouwd wordt, maar we proberen overlast voor u tot een minimum te beperken.

 

We houden u hier graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot verbouwingen.

 

Heeft u vragen?
Stuur dan een mail naar renovatie@rtha.com. Uiteraard komt uw vraag bij de juiste persoon terecht en ontvangt u zo spoedig als mogelijk een antwoord.

Huidige werkzaamheden

Bent u benieuwd naar de huidige werkzaamheden op Rotterdam The Hague Airport? Klik dan op onderstaande bollen.

Renovatie Airportplein

Op maandag 16 januari is de grote renovatie van het gehele Airportplein gestart. Inmiddels is het plein gereed. We zijn trots op het resultaat. Als u het luchthavengebouw verlaat, treft u links van de terminal een nieuw bus- en taxiplein.

 

– Brengt u iemand weg, of haalt u iemand op? Volg dan de borden Kiss and Ride op het luchthaventerrein.

 

Heeft u naar aanleiding van de renovatie van het Airportplein een vraag? Wij verwijzen u graag door naar de “Veelgestelde vragen” pagina op onze website. Staat uw vraag daar niet tussen? Stuur dan gerust een mailtje naar renovatie@rtha.com.

In het nieuws

Informatie over de verbouwingen op Rotterdam The Hague Airport wordt gedeeld met diverse  mediakanalen. Zowel online als offline is het nieuws over de verbouwingen opgepikt. We houden u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot nieuwsberichten over de verbouwingen van diverse media. Bekijk hieronder het overzicht.

5 juli 2016

Leerlingen Technasium Melanchthon denken echt mee!

“Wij zijn 4 leerlingen uit het 5e leerjaar VWO van het Melanchthon in Bergschenhoek. Onze school is een Technasium en wij zijn op zoek naar een opdrachtgever die een praktisch vraagstuk voor ons heeft. Wij komen dan met een innovatieve oplossing!”  Met deze vraag benaderden David, Emma, Bonno en Karen Rotterdam The Hague Airport. De technische dienst van de luchthaven kwam met  een interessante opdracht:  bedenk de inrichting van onze nieuwe aankomsthal. Daar wilden ze graag mee aan de slag! Na Lees verder >

17 maart 2016

Start renovatie hoofdplatform Rotterdam The Hague Airport

De renovatie van het hoofdplatform op Rotterdam The Hague Airport is begonnen. Donderdag 17 maart jl. hamerden opdrachtgever en opdrachtnemer gezamenlijk drie centerlinereflectoren uit de bestaande rijbaan als symbool voor de start van het werk. Het huidige platform is ruim zestig jaar oud en de technische levensduur is verstreken. Ooms Construction zal het betonnen platform en de aanliggende rijbanen de komende tijd vernieuwen.  Ook zal de onderliggende infrastructuur worden vervangen. De platformverlichting wordt voorzien van energiezuinige LED-verlichting. Een belangrijk aspect van Lees verder >

26 februari 2016

Rotterdam The Hague Airport en Ooms Construction tekenen contract renovatie hoofdplatform

Ooms Construction gaat in opdracht van Rotterdam The Hague Airport het hoofdplatform van de luchthaven renoveren. Beide partijen tekenden op vrijdag 26 februari jl. de samenwerkingsovereenkomst. Ooms Construction zal het betonnen platform en de aanliggende rijbanen vervangen. Ook zal de onderliggende infrastructuur worden vervangen. De platformverlichting wordt voorzien van energiezuinige LED-verlichting. Het bestaande platform is ruim zestig jaar oud en de technische levensduur is verstreken. Een belangrijk aspect van het project is dat alle activiteiten zodanig gefaseerd uitgevoerd worden, dat de Lees verder >

Gerealiseerde projecten

Benieuwd naar de gerealiseerde projecten? Klik dan op onderstaande bollen.

 

Renovatie hoofdplatform

Hoofdplatform van Rotterdam The Hague Airport duurzaam gerenoveerd en klaar voor de toekomst.

Hoofdplatform officieel geopend

In maart 2016 is gestart met de grote renovatie van het hoofdplatform op Rotterdam The Hague Airport. Het bestaande betonnen platform, wat inmiddels circa 60 jaar oud was, is geheel vervangen.

Deze renovatie betreft geen uitbreiding, maar een vervanging omdat de technische levensduur van het platform bereikt was. Tijdens de gehele renovatie, uitgevoerd door Ooms Construction, is nauwkeurig gekeken naar duurzaamheid. Oud materiaal heeft men kunnen recyclen in het nieuwe platform.

Het nieuw betonnen platform is 145 meter breed en 550 meter lang en biedt ruimte aan 12 vliegtuigopstelplaatsen.

Het platform wordt verlicht door 13 nieuwe lichtmasten, uitgerust met LED-verlichting. Deze verlichting is dynamisch, wat inhoudt dat bij geen gebruik van het platform de verlichting wordt gedimd. Bij toetreding van het platform zal de verlichting automatisch worden aangepast naar de juiste lichtintensiteit.

Ten behoeve van de platformverlichting is een nieuw “baanstation” aangebracht wat de stroomtoevoer garandeert. De taxibanen en platformen zijn ontworpen volgens de nieuwste eisen ten aanzien van de Europese luchtvaart wet- en regelgeving. Rotterdam The Hague Airport ontving in 2016 al het Europees veiligheidscertificaat.

Op 21 juni 2017 is het platform officieel in gebruik genomen.

Impressies van de platform renovatie

Regelmatig plaatsen wij nieuwe foto’s van de voortgang van de platform renovatie. Klik hier om de foto’s te bekijken. Klik hier voor de foto’s van de officiële opening en het filmpje van de platformrenovatie.

Heeft u een vraag?

Heeft u naar aanleiding van de platform renovatie een vraag? Wij verwijzen u graag door naar de “Veel gestelde vragen” pagina op onze website. Staat uw vraag daar niet tussen? Stuur dan gerust een mailtje naar renovatie@rtha.com.

 

Nieuwe aankomsthal

In het voorjaar van 2016 is de nieuwe aankomsthal opgeleverd. Deze hal is in vergelijking met de voormalige aankomsthal bijna drie keer zo groot. In deze nieuwe situatie beschikt aankomsthal 1 over drie bagagebanden in plaats van één bagageband. Dit zal bijdragen aan een verbetering van een efficiënte en snelle bagageafhandeling.

 

Klik op de onderstaande foto voor meer afbeeldingen.

 

Aankomsthal