Hoogvliegersdag op de luchthaven: een dag vol avontuur

16 april 2024
Terug

Zaterdag 13 april stond Rotterdam The Hague Airport in het teken van een speciaal evenement: de Hoogvliegersdag. Tijdens de Hoogvliegersdag kregen vijftig zieke of gehandicapte kinderen de kans om voor één dag piloot te zijn. Deze bijzondere dag werd georganiseerd door Stichting Hoogvliegers, die deze kinderen tussen 6 en 17 jaar de gelegenheid biedt om hun dromen waar te maken. Er werden ongeveer 50 vluchten uitgevoerd, waardoor elk kind een moment als piloot kon ervaren.

Een dag vol avontuur
De dag begon vol enthousiasme toen de kinderen in verschillende speciale voertuigen aankwamen op de luchthaven, waar een dag vol avontuur op hen wachtte. Bij het vliegtuig aangekomen namen de jonge avonturiers plaats naast professionele piloten en stegen onder hun veilige begeleiding op. In de cockpit leerden de kinderen hoe een vliegtuig wordt bestuurd en navigeerden zij door de wolken boven Rotterdam en Den Haag.

Terug op de grond, in de hangar van het Fletcher-Wingshotel, werden diverse activiteiten aangeboden. De kinderen kregen een exclusief kijkje van de luchthavenbrandweer, waar zij de indrukwekkende crashtender van dichtbij bekeken. Bij de Douane kregen ze een les over de taken van het controleren op verboden middelen en mochten zelfs een vluchtsimulator uitproberen.

De dag werd veilig en zorgvuldig begeleid door een team van vrijwilligers en het luchthavenpersoneel, die samenwerkten om de kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen. Als afsluiting van deze avontuurlijke dag ontvingen de kinderen hun welverdiende Hoogvliegersdiploma’s, een mooie herinnering aan hun moedige avontuur hoog in de lucht.

Stichting Hoogvliegers
Sinds de oprichting in 2007 heeft Stichting Hoogvliegers al meer dan 12.500 kinderen een bijzondere ervaring kunnen bieden. Deze vliegdagen worden georganiseerd op verschillende luchthavens door het hele land en zorgen elke keer weer voor een onvergetelijke dag voor de deelnemende kinderen. Wil je meer lezen over Stichting Hoogvliegers? Bezoek dan hun website: Stichting Hoogvliegers, wij vliegen met zieke en gehandicapte kinderen | Stichting Hoogvliegers