Bouwactiviteiten

Een vernieuwde vertrekhal
Onze vernieuwde vertrekhal is in december 2020 in gebruik genomen. De terminal heeft nu een moderne en rustige uitstraling door gebruik van houten elementen, zowel binnen als buiten op de terrassen. Er is meer ruimte voor passagiers dan de oude vertrekhal bood. De vertrekhal is ook duurzaam door het gebruik van duurzame bouwmaterialen, Ledverlichting en de aanleg van een milieuvriendelijk mos sedum dakbedekking voor een goede isolatie in zomer en winter.

De ingebruikname van de vernieuwde vertrekhal betekende niet dat alle bouwactiviteiten achter de rug waren. Er werd ‘achter de schermen’ nog aan het restaurant gebouwd en aan de lift om makkelijker op het panorama dakterras te komen in het deel van de terminal ‘achter security’.

Het nieuwe panorama dakterras op ‘airside’

Afgeronde werkzaamheden
Begin juli 2021 zijn de bouwschotten in de vertrekhal bij het restaurant verplaatst naar achteren. Een groot deel van het vloeroppervlak is hiermee beschikbaar gekomen voor het uitgiftepunt van het restaurant van onze partner HMS Host. Er is nu meer plek voor passagiers om aan tafel te kunnen zitten.

Ondertussen wordt doorgewerkt aan een trap en lift om het toekomstige panorama dakterras na de securitycheck straks via de hal te kunnen bereiken. De werkzaamheden zijn naar verwachting eind oktober dit jaar afgerond.

Het tijdelijke restaurant op ‘airside’ wordt geëxploiteerd door HMSHost

Bouw Zonnepark Rotterdam The Hague Airport gestart
Demissionair minister Cora van Nieuwenhuizen plaatste 5 juli 2021 het eerste zonnepaneel ten behoeve van het zonnepark Rotterdam The Hague Airport (RTHA). Dit zonnepark wordt de komende maanden gerealiseerd langs de start- en landingsbaan van het vliegveld. Het is een van de grotere bouwactiviteiten dit jaar op airside bij ons. Met een oppervlak van 7,7 ha en ruim 37.000 zonnepanelen is het zonnepark op Rotterdam The Hague Airport een van de grootste zonneparken in de regio Zuidwest Nederland. Het park levert straks jaarlijks circa 14 Gigawatt aan groene stroom op. Dat is vergelijkbaar met het jaarlijkse energieverbruik van zo’n 5100 huishoudens.

Het zonnepark RTHA kan eind dit najaar al operationeel zijn. Het betreft een samenwerking tussen Rotterdam The Hague Airport, Unisun Energy uit Rotterdam, stichting Rotterdam The Hague Innovation Airport (RHIA) en energieleverancier Eneco. De start van de bouw is een belangrijke mijlpaal als meest duurzame luchthaven. Uniek is de aanleg van het park op gepaste afstand parallel aan de start- en landingsbaan.

Wij bouwen aan de toekomst!
De kracht van Rotterdam The Hague Airport (RTHA) ligt in de kleinschaligheid, de snelle doorlooptijd voor passagiers en de efficiënte processen. Om deze sterke punten te behouden en om aan de hoge verwachtingen te blijven voldoen is het van belang om onze luchthaven te blijven optimaliseren. Daarom weren we aan onze toekomst. Tijdens de bouwactiviteiten blijft de luchthaven gewoon open. Je merkt misschien dat er verbouwd wordt, maar we proberen overlast voor jou tot een minimum te beperken. Hieronder tref je de laatste nieuwsberichten van ons over bouwactiviteiten op het luchthaventerrein.

We houden je hier graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot verbouwingen.

Werkzaamheden

Archief

Blijf op de hoogte!