Bouwactiviteiten

Groot onderhoud 29 november – 6 december 2021 op airside
Vanaf maandag 29 november 07.00 uur gaan we zeven dagen op slot vanwege een grote onderhoudsbeurt op en nabij de taxibaan voor vliegtuigen. Alleen de politie- en traumahelikopter kunnen nog gebruik maken van het vliegveld. Al het andere verkeer kan tijdens onze 7-daagse sluiting geen gebruik maken van de kilometerslange taxibaan Victor en daarmee niet van de enige start- en landingsbaan.

Op dit moment kent het asfalt teveel (gerepareerde) gaten. De taxibaan krijgt helemaal nieuw asfalt om dit op te lossen. De twee intersecties aan beide uiteinden van de taxibaan worden zelfs verbreed en voorzien van nieuw asfalt. Maar er gebeuren in deze sluitingsweek van het vliegveld meerdere renovatiewerkzaamheden in en nabij de terminal.

We houden je op de hoogte van het laatste UptoDate videonieuws in onze videoflitsen op YouTube op dinsdag, donderdag en zaterdag (te zien op onze website en onze accounts op LinkedIn en Twitter (@RTHA_Nieuws).

Aflevering 2 RTHA UpToDate – 2 december 2021

Aflevering 1 RTHA UpToDate – 30 november 2021

Ook op onze socials als Instagram en Facebook zie je de mooiste beelden van onze bouwactiviteiten.

We bouwen door aan onze vernieuwde vertrekhal
Onze vernieuwde vertrekhal is in december 2020 in gebruik genomen. De terminal heeft nu een moderne en rustige uitstraling door gebruik van houten elementen, zowel binnen als buiten op de terrassen. Er is meer ruimte voor passagiers dan de oude vertrekhal bood. De vertrekhal is ook duurzaam door het gebruik van duurzame bouwmaterialen, Ledverlichting en de aanleg van een milieuvriendelijk mos sedum dakbedekking voor een goede isolatie in zomer en winter.

De ingebruikname van de vernieuwde vertrekhal betekende niet dat alle bouwactiviteiten achter de rug waren. Er wordt ‘achter de schermen’ nog aan het nieuwe restaurant gewerkt en aan de lift om makkelijker op het panorama dakterras te komen in het deel van de terminal ‘achter security’.

Het nieuwe panorama dakterras op ‘airside’

Bouw Zonnepark Rotterdam The Hague Airport begonnen
Demissionair minister Cora van Nieuwenhuizen plaatste 5 juli 2021 het eerste zonnepaneel ten behoeve van het zonnepark Rotterdam The Hague Airport (RTHA). Dit zonnepark wordt de komende maanden gerealiseerd langs de start- en landingsbaan van het vliegveld. Het is een van de grotere bouwactiviteiten dit jaar op airside bij ons. Met een oppervlak van 7,7 ha en ruim 37.000 zonnepanelen is het zonnepark op Rotterdam The Hague Airport een van de grootste zonneparken in de regio Zuidwest Nederland. Het park levert straks jaarlijks circa 14 Gigawattuur aan groene stroom op. Dat is vergelijkbaar met het jaarlijkse energieverbruik van zo’n 5100 huishoudens.

Het zonnepark RTHA is begin 2022 operationeel. Het betreft een samenwerking tussen Rotterdam The Hague Airport, Unisun Energy uit Rotterdam, stichting Rotterdam The Hague Innovation Airport (RHIA) en energieleverancier Eneco. De start van de bouw is een belangrijke mijlpaal als meest duurzame luchthaven. Uniek is de aanleg van het park op gepaste afstand parallel aan de start- en landingsbaan.

Het laatste bouwnieuws

Hieronder lees je de laatste nieuwsberichten over de bouwactiviteiten op Rotterdam The Hague Airport.

Archief

Blijf op de hoogte!