Rotterdam The Hague Airport genomineerd voor 010 Inclusief Award

9 februari 2023

Rotterdam The Hague Airport (RTHA) is genomineerd voor de 010 Inclusief Award 2023. De award, op initiatief van platform 010 Inclusief, wordt jaarlijks aan bedrijven uitgereikt voor vernieuwende acties die leiden tot meer diversiteit en inclusie op de werkvloer. RTHA heeft haar nominatie te danken aan de ontwikkelde e-Learningmodule over het verder bijscholen van personeel over onbewuste vooroordelen en het herkennen van ongewenst gedrag.

Platform 010 Inclusief werkt samen met SER Diversiteit in Bedrijf aan een Rotterdamse arbeidsmarkt waar plaats is voor iedereen. Zij stimuleren en faciliteren een cultuuromslag in bedrijven en organisaties naar een divers en inclusief bedrijfsklimaat. De 010 Inclusief Award is een erkenning voor de inspanningen van bedrijven om de werkomgeving te verbeteren en een meer diverse en inclusieve arbeidsmarkt te creëren. Het is een toonaangevende onderscheiding die bedrijven aanmoedigt om door te gaan met het beogen van een werkomgeving waarin iedereen zich thuis voelt en gerespecteerd wordt. 

Diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer 

Rotterdam The Hague Airport is aangesloten bij het 010 Inclusief netwerk en werkt al jaren aan een divers en inclusief personeelsbestand. “Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt op Rotterdam The Hague Airport: zowel de passagiers die vertrekken vanaf onze luchthaven, als de medewerkers die er werkzaam zijn”, zegt Petra Roozendaal, Senior HR Business Partner bij RTHA. “Wij streven naar een personeelsbestand die zo divers mogelijk is, vergelijkbaar met onze samenleving waarbij iedereen zichzelf kan zijn en talenten worden herkend, erkent en benut.”

E-learning ‘Iedereen Mag Meedoen’

Diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer kan onbewust leiden tot vooroordelen. RTHA vindt het belangrijk dat personeel zich hier bewust van wordt en gedrag hierop weet aan te passen. Om die reden besloot de luchthaven het thema ‘onbewuste vooroordelen’ en het thema ‘ongewenst gedrag’ te combineren in de e-Learningmodule ‘Iedereen mag Meedoen’. “De module laat niet alleen zien hoe je onbewuste vooroordelen en ongewenst gedrag kunt herkennen, maar biedt ook oplossingen en handvatten om ermee om te gaan”, vervolgt Petra. ‘’Met behulp van deze e-learning streven we naar het behouden van een werkomgeving waarin iedereen zich veilig voelt en zichzelf kan zijn.”

010 Inclusief Award  

De 010 Inclusief Award wordt op 14 maart uitgereikt in de Maassilo in Rotterdam. Er worden twee prijzen uitgereikt: één voor een activiteit uit het midden- en kleinbedrijf en één voor een groot bedrijf. De acties worden beoordeeld door een deskundige jury op impact, of ze vernieuwend zijn en of andere ondernemers de acties makkelijk over kunnen nemen.