Voorbereid op reis vanaf Rotterdam The Hague Airport

19 april 2023

Vertrek je binnenkort vanaf onze luchthaven? Bereid je dan goed voor, zodat je met een gerust gevoel op reis kunt gaan. We adviseren om niet eerder dan twee uur van tevoren aanwezig te zijn en voor vertrek jouw parkeerplaats te reserveren. Zo weet je zeker dat je jouw auto op één van onze officiële parkeerterreinen parkeert. Ook adviseren we om alvast online in te checken als dit mogelijk is. Kom je niet met de auto? Ook op andere manieren zijn we goed bereikbaar. Wij geven je graag meer informatie over onder andere parkeren, de bereikbaarheid van de luchthaven, inchecken en bagageregels.  

Reserveer een parkeerplaats  
Kies voor comfort en boek jouw parkeerplaats op één van de officiële parkeerterreinen van Rotterdam The Hague Airport. Onze parkeerterreinen bevinden zich altijd op loopafstand van het luchthavengebouw. 

Kom je niet met de auto?  
Rotterdam The Hague Airport is ook op andere manieren goed bereikbaar. Zo kun je gebruik maken van het openbaar vervoer: de bus stopt direct naast het luchthavengebouw. Daarnaast kun je gebruik maken van de officiële Rotterdam Airport Taxi. Of je kunt je laten afzetten op een van de Kiss & Ride vlakken voor het luchthavengebouw. Ook is de luchthaven goed bereikbaar met de motor, scooter of de fiets. Naast het luchthavengebouw bevindt zich een fietsenstalling. Het adres van onze luchthaven is Rotterdam Airportplein 60, 3045 AP Rotterdam. 
 
Inchecken en bagageregels 
Inchecken op Rotterdam The Hague Airport kan op verschillende manieren. De snelste manier is om thuis online in te checken. Wanneer je thuis al bent ingecheckt kun je op de luchthaven gebruik maken van de bagage drop off punten. Houd in dit geval wel rekening met de bagageregels van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Als je thuis al bent ingecheckt en alleen met handbagage reist, dan kun je direct door naar de security check. Het is ook mogelijk om op de luchthaven in te checken. Daarnaast gelden er regels voor wat je wel en niet mee mag nemen in jouw bagage. Check onze bagageregels om te zien wat er wel en niet mee mag.  

Snel door de security check? Check onze tips! 
Wanneer je door de security check gaat, verzoeken wij je om de aanwijzingen van onze medewerkers op te volgen. Wij geven tips waarmee je zo snel en soepel mogelijk door de security check gaat.  

Houd rekening met onze buren 
Vakantiegangers parkeren helaas regelmatig hun auto in de wijken rondom de luchthaven. Bewoners in onder andere Overschie en Schiebroek ervaren hinder, doordat parkeerplaatsen soms voor langere tijd bezet zijn. Parkeerplaatsen in de wijk zijn voor bewoners en niet voor reizigers, dus houd alsjeblieft rekening met onze buren. Boek dus jouw parkeerplaats op één van onze officiële terreinen via onze website www.rtha.com/parkeren  

Meer tips voor vertrek  
Op onze website geven wij meer tips voor jouw vertrek vanaf onze luchthaven. Bereid je goed voor een lees onze tips voor vertrek goed door of bekijk onderstaande video.