Capaciteit Rotterdam The Hague Airport volledig benut 

23 juni 2022

Corendon, TUI Fly en nog wat kleinere luchtvaartmaatschappijen verplaatsen deze zomer naar Rotterdam The Hague Airport (RTHA). Het gaat om vluchten die oorspronkelijk vanaf Schiphol zouden gaan. Dit komt doordat Schiphol moet inkrimpen in aantal passagiers vanwege drukte en personeelstekort. Op RTHA is het beperkt mogelijk om dit soort vluchten te kunnen accommoderen. Dit komt omdat omdat de jaarlijkse capaciteit op RTHA gelimiteerd is op basis van de exploitatie vergunning (omzettingsregeling).

Wat ook meespeelt is dat RTHA een aantal winterslots (het moment dat gevlogen mag worden in de luchtvaart) over te hevelen naar de zomer. In de winter is er nauwelijks gevlogen als gevolg van de lockdown en andere coronamaatregelen. Van de overheid mag RTHA een deel van de slots nu in de zomer alsnog uitvoeren.

Beperkt ruimte
De belangstelling voor Rotterdam The Hague Airport bij luchtvaartmaatschappijen was groot. Het kon binnen het huidige schema en de vergunning enkele vluchten toevoegen. Dat is nu gebeurd met Corendon, TUI Fly en enkele andere maatschappijen. Naast de geluidsruimte heeft RTHA ook goed gekeken naar het beschikbare personeel en om te voorkomen dat op RTHA ook te lange wachtrijen ontstaan.

Ook RTHA krap in personeel
Rotterdam The Hague Airport verwacht het vliegschema in de maanden juli en augustus goed te kunnen uitvoeren. De spreiding is voldoende en er werken enthousiaste mensen die reizigers een mooie ervaring willen bieden. RTHA heeft ook met krapte in personeel te maken. Hierdoor kan het zijn dat reizigers langer op de bagage moeten wachten. Daarvoor vragen we begrip.

Op de parkeerterreinen rond de luchthaven is het druk in de zomer. Het advies aan passagiers is altijd vooraf een parkeerplaats te reserveren en alleen te vertrekken naar de luchthaven met een reservering. Bovendien benaderen we continue websites waarin parkeermogelijkheden in de omliggende wijken worden opgesomd met de vraag om deze inhoud niet meer te tonen omdat niet iedereen vooraf beseft dat omwonenden last hebben van geparkeerde auto’s in hun wijk.


Advies over parkeren
Op de parkeerterreinen op Rotterdam The Hague Airport is het druk. Het advies aan reizigers is om op tijd de parkeerplaats te reserveren. Vertrek alleen met reservering naar de luchthaven. Meer informatie, bekijk deze pagina.

Reis je binnenkort vanaf Rotterdam The Hague Airport? Bekijk dan deze tips.