Reserveer
jouw parkeerplaats

Bekijk parkeerplattegrond
Veelgestelde vragen

Graag informeren wij je over het op- en afrijden van het parkeerterrein. Hoe rijd ik het parkeerterrein op?

Op- en afrijden met kentekenherkenning

Je hebt tijdens je parkeerreservering gekozen voor kentekenherkenning als gewenste methode voor de toegang tot het parkeerterrein. Wij adviseren je de onderstaande stappen goed door te nemen, voordat je naar de luchthaven komt.

Instructie voor het oprijden van het parkeerterrein:
– Je rijdt naar de slagboom bij de inrit van het parkeerterrein
– Bij de slagboom wordt je kenteken automatisch gescand.
– Je ontvangt je parkeerkaart en de slagboom opent zich.
– Wij vragen je om de ontvangen parkeerkaart goed te bewaren, deze heb je nodig wanneer je het parkeerterrein weer afrijdt.

Instructie voor het afrijden van het parkeerterrein:
– Bij de slagboom kun je je parkeerkaart insteken.
–  Neem de parkeerkaart terug en de slagboom opent zich automatisch.
– Je kunt het terrein afrijden.

Op-en afrijden met jouw creditcard

Instructie voor het oprijden van het parkeerterrein:

– Je rijdt naar de slagboom van de inrit.
– Bij de slagboom voer je je creditcard in de automaat. Je parkeerreservering wordt herkend.
– Neem je creditcard en de slagboom opent zich.

Instructie voor het afrijden van het parkeerterrein:

– Bij de slagboom kun je de creditcard invoeren.
– Je creditcard wordt herkend en zodra je de creditcard terugneemt opent de slagboom zich.
– Je kunt het terrein afrijden. Er opent een tweede slagboom, wanneer de eerste slagboom gesloten is.


Op- en afrijden met een QR-code
Alleen bij P5 kun je inrijden met een QR code. Scan je QR code via je telefoon of via een printversie, vervolgens gaat de slagboom open. Wanneer je P5 weer verlaat, scan je de QR code opnieuw. De slagboom opent zich.

Je kunt jouw parkeerplaats eenvoudig online reserveren. In ons online reserveringssysteem tonen wij de beschikbare parkeerterreinen met het bijbehorende parkeertarief. Wanneer je jouw parkeerplaats niet online reserveert, betaal je bij terugkomst op de luchthaven het zogenaamde ‘oprij’ tarief. Dit bedrag kun je bij de beschikbare betaalautomaten op de luchthaven betalen. Een volledig overzicht van de actuele parkeertarieven per parkeerterrein vind je hier.

De luchthaven is ook op andere manieren goed bereikbaar. Zo kun je gebruik maken van het openbaar vervoer: de bus stopt direct naast het luchthavengebouw. Daarnaast kun je gebruik maken van de officiële Rotterdam Airport Taxi. Of je kunt je laten afzetten op een van de Kiss & Ride vlakken voor het luchthavengebouw. Ook is de luchthaven goed bereikbaar met de motor, scooter of de fiets. Op onze website vind je meer informatie over de bereikbaarheid van onze luchthaven.

Houd rekening met onze buren
Vakantiegangers parkeren helaas regelmatig hun auto in de wijken rondom de luchthaven. Bewoners in onder andere Overschie en Schiebroek ervaren hinder, doordat parkeerplaatsen soms voor langere tijd bezet zijn. Op verschillende websites wordt het parkeren in de wijk aangemoedigd door andere reizigers bijvoorbeeld. Als het lukt, laten we deze berichten verwijderen of reageren we op dezelfde website met het bericht dat parkeren in de wijk niet de bedoeling is. Parkeerplaatsen in de wijk zijn voor bewoners en niet voor reizigers, dus houd alsjeblieft rekening met onze buren.

Het is mogelijk om op onze parkeerterreinen gebruik te maken van elektrische laadpalen. Deze plekken kun je niet reserveren, maar als er een laadpunt vrij is, kun je deze gebruiken. Het starttarief bedraagt €0,50 en is daarna €0,70 per kWh (tarieven zijn inclusief 21% BTW).

Alleen op personeel parkeren en parkeerterrein P5 beschikken we niet over elektrische laadpalen.

De autoverhuurbalies van diverse autoverhuurbedrijven zijn gevestigd in het kantoorgebouw Bel air, links naast de terminal. Voor de huurauto’s is een aparte parkeerplaats ingericht. Kom je een huurauto terugbrengen? Volg dan de bewegwijzering op de luchthaven.

Voor meer informatie kun je terecht bij een van onze partners:
Avis
Europcar
Hertz
Sixt

Bekijk alle veelgestelde vragen