Huidige werkzaamheden

Hieronder volgt een overzicht met de stand van zaken rondom de verbouwing van de terminal op Rotterdam The Hague Airport. Deze verbouwing is in 2018 gestart en duurt tot in de loop van 2020.

De informatiebalie is verhuisd

Onze informatiebalie is verhuisd naar het midden van de passagehal in verband met werkzaamheden.

Ook op deze tijdelijke locatie staan onze Informatrices u graag te woord.

 

Tijdelijke sluiting restaurant De Horizon

Restaurant De Horizon sluit tijdelijk haar deuren in verband met voorbereidende werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Vanaf januari 2019 is het restaurant tijdelijk gesloten. Het restaurant is voor de start van de zomervakantie weer geopend. Het panorama terras blijft langer gesloten, in verband met de verbouwing die onder het terras plaatsvindt.

 

Reizigers kunnen voor een kop koffie vlak voor vertrek ook terecht in de centrale hal bij de Illy espressobar en na de securitycheck in het restaurant in de vertrekhal. Voor een kop koffie en/of een broodje met mooi uitzicht op de start- en landingsbaan, verwijzen we u graag naar Brasserie Waalhaven. Een unieke locatie om vliegtuigen te spotten.

 

Het naastgelegen Worldhotel Wings biedt ook mogelijkheden om te ontbijten, lunchen of dineren voor of na uw reis.

 

Update december 2018

Er zijn volop activiteiten te zien op het bouwterrein. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de fundering voor de uitbreiding van de Terminal. Hier is het eerste beton afgelopen week voor gestort. Door de lage waterstand in de rivieren kan er maar met mondjesmaat grind geleverd worden aan de betoncentrales, die op hun beurt weer beperkt beton kunnen leveren aan de aannemers. Om die reden zal het betonstorten in meer fases plaats gaan vinden dan aanvankelijk gepland. Dit zal echter geen gevolgen hebben voor de totale doorlooptijd van het project!

 

Daarnaast is er ook een staalconstructie geplaatst voor de loopbrug naar het nieuwe dakterras. Ook zal in de zone waar het nieuwe centrale security filter komt een binnenklimaat gerealiseerd worden. Daardoor kan de aannemer begin 2019 de vloer egaliseren en zo het verder opbouwen.

 

Eerste heipaal geslagen

Aannemersbedrijf VolkerWessels en installateur Engie realiseren de volgende stap bij de verbouwing van de terminal van Rotterdam The Hague Airport. Op maandag 10 september is de eerste technische heipaal geslagen en is het proces een nieuwe fase ingegaan. De sloopwerkzaamheden zijn nu voorbij en de opbouw gaat beginnen.

 

Na het heien zal er verder gewerkt worden aan het security filter. Het streven is om deze filter in januari van 2019 in gebruik te nemen. Wanneer deze klaar is, zullen de passagiers geen gebruik meer maken van de corridor.  Het gevolg hiervan is een verbetering van het comfort voor de reizigers. Na de oplevering van het security filter, zal gewerkt worden aan de tweede fase van het verbouwingsproces, namelijk de bouw van de nieuwe terminal.

Tijdelijke vertrekhal in gebruik

De kracht van Rotterdam The Hague Airport ligt in de kleinschaligheid, de snelle doorlooptijd voor u als passagier en de efficiënte processen. Om deze sterke punten te behouden en om aan de hoge verwachtingen en de ultieme passagiersbeleving te blijven voldoen is het van belang om nu te verbouwen. Hiermee worden drie belangrijke knelpunten in de huidige terminal opgelost, namelijk de capaciteit van de security doorgang, de verwerking van de uitgaande ruimbagage en de gate ruimte achter de veiligheidscontrole.

 

De verbouwingswerkzaamheden van de huidige vertrekhal zijn gestart en de meest grote sloopwerkzaamheden zijn achter de rug. U wordt als passagier na de security check door een corridor om het bouwgebied heen verwezen naar de tijdelijke vertrekhal. Uiteraard zijn alle faciliteiten ook in de tijdelijke vertrekhal aanwezig op een wijze zoals u van ons gewend bent. De tijdelijke vertrekhal bevindt zich achter de Airport shop en beschikt helaas niet over een terras. Roken is nog wel mogelijk in de daarvoor beschikbaar gestelde rokersplaats.

 

Gezien de verbouwingswerkzaamheden raden wij u aan om tijdig naar de luchthaven te komen.