Duurzaamheid

Onze wereld wordt steeds kleiner en grenzen vervagen. Tegelijkertijd neemt de bevolking, de welvaart en de vraag naar mobiliteit toe. We overbruggen steeds grotere afstanden en kiezen daarbij voor auto, trein of vliegtuig. Rotterdam The Hague Airport (RTHA) begrijpt dat het nodig is om zorgvuldig met de planeet om te gaan. Hierbij willen we onze impact op de omgeving zo klein mogelijk houden, maar ook juist waarde toevoegen waar het kan. Denk onder andere aan: meer energie opwekken, welvaart toevoegen en mensen verbinden.

Het is onze ambitie om uiterlijk in 2030 volledig afval- en emissievrij te zijn. Op dit moment werken we hier hard aan. Uiteindelijk werken we aan een CO2-neutrale luchtvaart en circulaire luchthaven in 2050. We hebben onze ACA (Airport Carbon Accreditation) certificaat al behaald. Wij zijn hiermee de eerste luchthaven die in één keer het hoogste certificaat heeft behaald. We nemen jou graag mee in wat wij als luchthaven doen voor verduurzaming en hoe jij jouw reis duurzamer kunt maken!

Ga duurzamer op reis!

Ga jij binnenkort met het vliegtuig op reis? Vlieg dan op duurzame kerosine, of in het kort “SAF”! Rotterdam The Hague Airport biedt vanaf nu in samenwerking met SkyNRG en CHOOOSE* de mogelijkheid om SAF te kopen via onze nieuwe tool “Fly on SAF”. Met 80% minder CO2-uitstoot is SAF een schoner alternatief voor fossiele kerosine. Voer jouw vluchtgegevens in de tool en koop in een paar eenvoudige stappen jouw SAF!

*Deze tool wordt mede mogelijk gemaakt door SkyNRG en CHOOOSE. Indien je een transactie maakt, dan maak je deze transactie bij SkyNRG en CHOOOSE.

Nieuws

Archief