Voorbereid op reis vanaf Rotterdam The Hague Airport

25 april 2024
Terug

Vertrek je binnenkort vanaf onze luchthaven? Bereid je dan goed voor, zodat je met een gerust gevoel op reis gaat. We adviseren om niet eerder dan twee uur van tevoren aanwezig te zijn en voor vertrek jouw parkeerplaats te reserveren. Zo weet je zeker dat je jouw auto op één van onze officiële parkeerterreinen parkeert. Ook adviseren we om alvast online in te checken als dit mogelijk is. Kom je niet met de auto? Ook op andere manieren zijn we goed bereikbaar. Wij geven je graag meer informatie over onder andere parkeren, de bereikbaarheid van de luchthaven, inchecken, de security check en bagageregels.  

Reserveer een parkeerplaats  
Kies voor comfort en boek jouw parkeerplaats op één van de officiële parkeerterreinen van Rotterdam The Hague Airport. Onze parkeerterreinen bevinden zich altijd op loopafstand van het luchthavengebouw. 

Kom je niet met de auto?  
Rotterdam The Hague Airport is ook op andere manieren goed bereikbaar. Zo kun je gebruik maken van het openbaar vervoer: de bus stopt direct naast het luchthavengebouw. Daarnaast kun je gebruik maken van de officiële Rotterdam Airport Taxi. Of je kunt je laten afzetten op een van de Kiss & Ride vlakken voor het luchthavengebouw. Ook is de luchthaven goed bereikbaar met de motor, scooter of de fiets. Naast het luchthavengebouw bevindt zich een fietsenstalling. Het adres van onze luchthaven is Rotterdam Airportplein 60, 3045 AP Rotterdam. 
 
Inchecken en bagageregels 
Inchecken op Rotterdam The Hague Airport kan op verschillende manieren. De snelste manier is om thuis online in te checken. Wanneer je thuis al bent ingecheckt kun je op de luchthaven gebruik maken van de bagage drop off punten. Houd in dit geval wel rekening met de bagageregels van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Als je thuis al bent ingecheckt en alleen met handbagage reist, dan kun je direct door naar de security check. Het is ook mogelijk om op de luchthaven in te checken. Daarnaast gelden er regels voor wat je wel en niet mee mag nemen in jouw bagage. Check onze bagageregels om te zien wat er wel en niet mee mag.  

Snel door de security check? Check onze tips! 
Wanneer je door de security check gaat, verzoeken wij je om de aanwijzingen van onze medewerkers op te volgen. Wij geven tips waarmee je zo snel en soepel mogelijk door de security check gaat.  

Houd rekening met onze buren 
Vakantiegangers parkeren helaas regelmatig hun auto in de wijken rondom de luchthaven. Bewoners in onder andere Overschie en Schiebroek ervaren hinder, doordat parkeerplaatsen soms voor langere tijd bezet zijn. Parkeerplaatsen in de wijk zijn voor bewoners en niet voor reizigers, dus houd alsjeblieft rekening met onze buren. Boek dus jouw parkeerplaats op één van onze officiële terreinen via onze website www.rtha.com/parkeren 

Veelgestelde vragen

Wij adviseren je om twee uur van tevoren aanwezig te zijn op de luchthaven. Bekijk de video voor meer tips voor jouw vertrek.

Bekijk onze plattegrond voor een overzicht van alle voorzieningen op Rotterdam The Hague Airport.

Je kunt jouw parkeerplaats eenvoudig online reserveren. In ons online reserveringssysteem tonen wij de beschikbare parkeerterreinen met het bijbehorende parkeertarief. Deze prijzen kunnen per moment verschillen. Wanneer je jouw parkeerplaats niet online reserveert, betaal je bij terugkomst op de luchthaven het zogenaamde ‘oprij’ tarief. Dit bedrag kun je bij de beschikbare betaalautomaten op de luchthaven betalen. Een volledig overzicht van de actuele ‘oprij’ parkeertarieven per parkeerterrein vind je hier.

Vlakbij het luchthavengebouw hebben wij Kiss & Ride stroken. Deze zijn voor alle wegbrengers en ophalers bereikbaar. Je kunt maximaal 5 minuten gebruikmaken van de Kiss & Ride stroken.

Op het luchthaventerrein wordt duidelijk aangegeven hoe en waar de Kiss & Ride stroken te bereiken zijn. In onderstaande plattegrond kun je zien waar de Kiss & Ride stroken zich bevinden.

Plattegrond Kiss & Ride 

Mocht je langer dan 5 minuten willen staan met de auto, dan adviseren we te parkeren op P1, P2, P3 of P4. Kort parkeren op P1, P2, P3 en P4 is tegen betaling.

In onderstaande plattegrond kun je zien waar P1, P2, P3 en P4 te vinden zijn.

Overzicht parkeerterreinen 

De incheckbalies van alle vluchten vind je in de centrale hal en zijn twee uur voor vertrek van een vlucht geopend. Elke luchtvaartmaatschappij hanteert eigen tijden en procedures voor het inchecken. Controleer altijd ruim vooraf de inchecktijden van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Indien je je te laat meldt bij de incheckbalie, dan wordt je niet meer geaccepteerd voor de vlucht.

Indien je online hebt ingecheckt bij de luchtvaartmaatschappij dan kun je, wanneer je met alleen handbagage reist, met een uitgeprinte boardingpass of de boardingpass op je telefoon direct door naar de veiligheidscontrole. Indien de boardingpass in de ‘Wallet’ is toegevoegd op de telefoon, kun je deze laten zien bij de security check en laten scannen tijdens het boarden.

De luchthaven is met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Vanaf Rotterdam Centraal of Den Haag centraal reis je gemakkelijk en snel met metrolijn E naar de luchthaven. De bus stopt direct naast de vertrekhal. Vanaf Rotterdam centraal en Meijersplein reis je met de frequentbus 33 naar de luchthaven. Via 9292 kun je eenvoudig jouw route en reistijd naar de luchthaven bepalen. Het is mogelijk voor reizigers bij OVpay ook in- en uit te checken met een contactloze betaalpas, creditcard of mobiel. Deze manier van betalen geldt alleen voor reizen in de tweede klas en zonder korting.

Lees hier meer over de bereikbaarheid van de luchthaven met het openbaar vervoer.