Podcast: Let’s Talk Business

In de podcasts ‘Let’s talk business’ praten de mensen van Rotterdam The Hague Airport over de historie van het vliegveld, de impact in de regio, de duurzame ambities en de luchthaven van de toekomst.

In deze vier podcasts hoor je Ron Louwerse (CEO Rotterdam The Hague Airport), Desiree Breedveld (Directeur Commercie & Marketing) en Michelle Samsom (Adviseur Strategie & Duurzaamheid). Speciale gast is luchtvaarthistoricus Jan Willem de Wijn over de historie van het vliegveld.

Ook kun je hier de gehele podcast beluisteren, of door te klikken op de afbeelding.

Podcast 1 Let’s Talk Business: “Efficiënt en gericht reizen dat past bij behoefte in de regio”

We bestaan al 65 jaar in de polder Zestienhoven tussen Rotterdam en Den Haag. In deze podcast hoor je in vogelvlucht wat onze ambitie is en hoe Rotterdam The Hague Airport steeds weer werkt aan het toepassen van regionale behoeftes.

In dit deel hoor je alles over de waarde van Rotterdam The Hague Airport in een gesprek met Desiree Breedveld en Ron Louwerse.

Beluister de podcast hier, of door te klikken op de afbeelding.

Soundcloud Logo Icon - Download in Flat Style

Podcast 2 Let’s Talk Business: “Rotterdam had in Europa het eerste echte vliegveld met gebouwen”

Rotterdam heeft een rijke historie met luchtvaart. Het was de eerste stad in Europa met een luchthaven die speciaal gebouwd was voor de afhandeling van passagiersvluchten. Nergens was er nog een burgervliegveld met gebouwen en een toren die voor dit doel was gebouwd. Dat was in de Rotterdamse Waalhaven. Daarom wilde Rotterdam graag meewerken aan een nieuw vliegveld in de Zestienhovense polder in 1956.

In dit deel hoor je over de historie van de luchtvaart in Rotterdam en Rotterdam The Hague Airport in het bijzonder van Jan Willem de Wijn en Ron Louwerse.

Beluister de podcast hier, of door te klikken op de afbeelding.

Soundcloud Logo Icon - Download in Flat Style

Podcast 3 Let’s Talk Business: “Regionaal van waarde zijn door actief bij te dragen als broedplaats van innovatie”

We zijn er voor regiogenoten die op vakantie willen, of ergens in Europa familie wil bezoeken, of voor mensen die op zakenreis gaan. We zijn van waarde doordat we een actieve bijdrage leveren aan het testen van innovatie in de luchtvaart. Niet alleen voor onze branche, ook voor andere groepen. Bijvoorbeeld bij het ontwikkelen van regionaal vervoer.

In dit deel hoor je meer over de achtergrond van onze bestemmingen en onze service aan passagiers in een gesprek met Desiree Breedveld en Ron Louwerse.

Beluister de podcast hier, of door te klikken op de afbeelding.

Soundcloud Logo Icon - Download in Flat Style

Podcast 4 Let’s Talk Business: “Onze toekomst is duurzaam”

Als vliegveld willen we op de korte termijn onze grondgebonden activiteiten energieneutraal zijn (in 2030), op de lange termijn willen we de hele luchtvaart verduurzamen. Daar werken we samen in met bijvoorbeeld luchtvaartmaatschappijen en daar is meer tijd voor nodig.

Als luchthaven zijn we aanjager van innovatie, bijvoorbeeld met synthetische kerosine. Er zijn nu al proeven met vliegtuigen om dit voor elkaar te krijgen.

In dit deel hoor je meer over de luchthaven van de toekomst met Michelle Samson en Ron Louwerse.

Beluister de podcast hier, of door te klikken op de afbeelding.

Soundcloud Logo Icon - Download in Flat Style