Voorbereid op reis vanaf Rotterdam The Hague Airport

Bereid je goed voor als je binnenkort vanaf onze luchthaven vertrekt. Zo ga je met een gerust gevoel op reis. We adviseren om niet eerder dan twee uur van tevoren aanwezig te zijn en om alvast online in te checken als dit mogelijk is. Kom je niet met de auto? Ook op andere manieren zijn we goed bereikbaar. Wij geven je graag meer informatie over onder andere parkeren, de bereikbaarheid van de luchthaven, inchecken en bagageregels.

Houd rekening met onze buren

Vakantiegangers parkeren helaas regelmatig hun auto in de wijken rondom de luchthaven. Bewoners in onder andere Overschie en Schiebroek ervaren hinder, doordat parkeerplaatsen soms voor langere tijd bezet zijn. Parkeerplaatsen in de wijk zijn voor bewoners en niet voor reizigers, dus houd alsjeblieft rekening met onze buren. Boek dus jouw parkeerplaats op één van onze officiële terreinen via onze website www.rtha.com/parkeren  

Informatie over jouw vlucht

De luchtvaartmaatschappij informeert jou over een mogelijke annulering of wijziging van jouw vlucht. Wij beschikken niet over deze informatie. Houd onze website in de gaten voor de aankomst- en vertrektijden.

Veelgestelde vragen

Wij adviseren je om twee uur van tevoren aanwezig te zijn op de luchthaven. Bekijk de video voor meer tips voor jouw vertrek.

Bekijk onze plattegrond voor een overzicht van alle voorzieningen op Rotterdam The Hague Airport.

Je kunt jouw parkeerplaats eenvoudig online reserveren. In ons online reserveringssysteem tonen wij de beschikbare parkeerterreinen met het bijbehorende parkeertarief. Deze prijzen kunnen per moment verschillen. Wanneer je jouw parkeerplaats niet online reserveert, betaal je bij terugkomst op de luchthaven het zogenaamde ‘oprij’ tarief. Dit bedrag kun je bij de beschikbare betaalautomaten op de luchthaven betalen. Een volledig overzicht van de actuele ‘oprij’ parkeertarieven per parkeerterrein vind je hier.

Vlakbij het luchthavengebouw hebben wij Kiss & Ride stroken. Deze zijn voor alle wegbrengers en ophalers bereikbaar. Je kunt maximaal 5 minuten gebruikmaken van de Kiss & Ride stroken.

Op het luchthaventerrein wordt duidelijk aangegeven hoe en waar de Kiss & Ride stroken te bereiken zijn. In onderstaande plattegrond kun je zien waar de Kiss & Ride stroken zich bevinden.

Plattegrond Kiss & Ride 

Mocht je langer dan 5 minuten willen staan met de auto, dan adviseren we te parkeren op P1, P2, P3 of P4. Kort parkeren op P1, P2, P3 en P4 is tegen betaling.

In onderstaande plattegrond kun je zien waar P1, P2, P3 en P4 te vinden zijn.

Overzicht parkeerterreinen 

De incheckbalies van alle vluchten vind je in de centrale hal en zijn twee uur voor vertrek van een vlucht geopend. Elke luchtvaartmaatschappij hanteert eigen tijden en procedures voor het inchecken. Controleer altijd ruim vooraf de inchecktijden van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Indien je je te laat meldt bij de incheckbalie, dan wordt je niet meer geaccepteerd voor de vlucht.

Indien je online hebt ingecheckt bij de luchtvaartmaatschappij dan kun je, wanneer je met alleen handbagage reist, met een uitgeprinte boardingpass of de boardingpass op je telefoon direct door naar de veiligheidscontrole. Indien de boardingpass in de ‘Wallet’ is toegevoegd op de telefoon, kun je deze laten zien bij de security check en laten scannen tijdens het boarden.

De luchthaven is met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Vanaf Rotterdam Centraal of Den Haag centraal reis je gemakkelijk en snel met metrolijn E naar de luchthaven. De bus stopt direct naast de vertrekhal. Vanaf Rotterdam centraal en Meijersplein reis je met de frequentbus 33 naar de luchthaven. Via 9292 kun je eenvoudig jouw route en reistijd naar de luchthaven bepalen. Het is mogelijk voor reizigers bij OVpay ook in- en uit te checken met een contactloze betaalpas, creditcard of mobiel. Deze manier van betalen geldt alleen voor reizen in de tweede klas en zonder korting.

Lees hier meer over de bereikbaarheid van de luchthaven met het openbaar vervoer.