Veelgestelde vragen

Voorzieningen

Ja er zijn rolstoelen beschikbaar. Deze vind je als je bij departures de terminal in loopt aan je rechterhand, tegenover de incheckbalies.

Bekijk onze plattegrond voor een overzicht van alle voorzieningen op Rotterdam The Hague Airport.

Heb je assistentie nodig op de luchthaven? Geef dat meteen aan bij de boeking van je ticket of reis. Je luchtvaartmaatschappij of het reisbureau geeft dit aan ons door. Je kunt assistentie ook gemakkelijk direct bij Aviapartner aanvragen. Dit doe je door een e-mail te sturen naar [email protected] 
Hierin vermeld je in ieder geval het volgende:

• Jouw persoonsgegevens
• Vluchtnummer en datum van vertrek
• Verwachte aankomsttijd op de luchthaven
• Hoe je naar de luchthaven komt
• Eventueel een mobiel nummer en nadere informatie over jouw rolstoel

Wij zorgen er in samenwerking met Aviapartner voor dat je assistentie wordt geregeld. Dit gaat altijd in nauw overleg met de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt.

Let op! Wanneer assistentie niet of te laat wordt aangevraagd, dan voorziet de verordening dat de luchthaven enkel een redelijke inspanning zal leveren om de assistentie conform de kwaliteitseisen te leveren. Dit betekent dat de luchthaven niet verantwoordelijk kan worden gesteld indien de passagier niet op tijd in het vliegtuig arriveert.

De autoverhuurbalies van verschillende autoverhuurbedrijven zijn te vinden in het kantoorgebouw Bel air, links naast de terminal. Voor de huurauto’s is een aparte parkeerplaats ingericht. Kom je een huurauto terugbrengen? Volg dan de borden met instructies op de luchthaven.

Voor meer informatie kun je terecht bij een van onze partners:
Avis
Europcar
Hertz
Sixt

Roken in het luchthavengebouw en op het platform is ten strengste verboden. Op de luchthaven mag je uitsluitend op de daartoe aangewezen locaties roken.

Voor de securitycheck
Op het voorterrein hanteren wij een rookvrije zone. Het is alleen toegestaan om buiten deze zones te roken bij de geplaatste asbakken.

Na de securitycheck
In de vertrekhal zijn geen rookruimtes beschikbaar. Wel is roken op het panoramaterras toegestaan.

 

In de centrale hal bevindt zich een pinautomaat tussen de AKO shop en het kantoor van GWK Travelex. Je kunt buitenlandse valuta verkrijgen of wisselen bij het kantoor van GWK Travelex in de centrale hal van de luchthaven.

De openingstijden van de diverse restaurants, bars en winkels, voor en na de veiligheidscontroles, zijn verschillend.

Bekijk de openingstijden van de winkels en horeca.

Je kunt je baby verschonen in de diverse toiletgroepen in de terminal. In de nabijheid van de ingang van de Airportshop is tevens een ruimte beschikbaar waar met een magnetron een flesje warm kan worden gemaakt.

In het luchthavengebouw zijn meerdere toiletten aanwezig, zowel in de centrale hal als in de vertrek- en aankomsthal. Alle toiletten zijn kosteloos te gebruiken en zijn duidelijk met bewegwijzering aangegeven. Er zijn ook speciale rolstoeltoiletten beschikbaar.

Ja, er is een gebedsruimte aanwezig op de luchthaven. De gebedsruimte bevindt zich op de eerste etage in de vertrekhal.

Dit is mogelijk op het panoramaterras van restaurant Het Uitzicht. Dit restaurant bevindt zich vóór de security check. Hier zijn de vliegtuigen van dichtbij zien. Het Uitzicht is dagelijks geopend vanaf 09:00 uur.

De bagagekarren zijn op verschillende uitgiftepunten beschikbaar.

Contact

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.
Contact opnemen