Veelgestelde vragen

Reisdocumenten

Je moet kunnen bewijzen dat je reist met toestemming van de ouder. Deze ouder moet het ouderlijk gezag hebben. De Koninklijke Marechaussee geeft meer duidelijkheid over de benodigde maatregelen en/of formulieren.

Het is zo dat binnen het Schengenverdrag wettelijk is besloten dat er binnen Europa (met uitzondering van een aantal landen) géén paspoortcontrole verplicht is. Een aantal landen, zoals Nederland, heeft het Schengenverdrag ondertekend. Hierin is geregeld dat door de aangesloten landen geen paspoortcontrole wordt uitgevoerd. Als je bijvoorbeeld van Nederland naar een ander Schengenland reist, vindt er normaal gesproken geen paspoortcontrole plaats. Het verdragsland mag altijd alsnog een paspoortcontrole doen.

Bekijk hieronder een plaatje van de aanpak van de paspoortcontrole:

Voor meer informatie kijk je op de website van de Rijksoverheid.

Een noodpaspoort kan in uitzonderlijke gevallen, en onder strikte voorwaarden, worden verzorgd door de Koninklijke Marechaussee op de luchthaven. Voor meer informatie over dit tijdelijke noodpaspoort kun je terecht bij het service- en informatiecentrum van de Koninklijke Marechaussee. Deze vind je direct rechts naast de ingang van het luchthavengebouw. De Koninklijke Marechaussee is ook bereikbaar per telefoon 0800-1814.

Kinderen hebben een eigen paspoort of identiteitskaart (ID-kaart) nodig als ze naar het buitenland reizen. Zij moeten zich kunnen legitimeren als ze naar het buitenland reizen. Maar ook als zij zorg nodig hebben. Kijk voor meer info op de website van de Rijksoverheid.

Alle passagiers op Rotterdam The Hague Airport dienen te allen tijde te beschikken over een geldig paspoort of Europese identiteitskaart. Het is je eigen verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat je deze reisdocumenten, en eventuele overige documenten noodzakelijk voor toegang tot het land van bestemming (zoals bijvoorbeeld visa), in je bezit hebt. Een rijbewijs wordt niet aanvaard als een geldig reisdocument.

Contact

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.
Contact opnemen