Veelgestelde vragen

Bagage

Wanneer je door de security check gaat, verzoeken wij je om de aanwijzingen van de security medewerkers op te volgen. Bekijk de tips waarmee je zo snel en soepel mogelijk door de security check gaat.

Ga goed voorbereid op reis en neem voor vertrek de bagageregels van jouw luchtvaartmaatschappij door. Per luchtvaartmaatschappij kunnen de regels namelijk verschillen. De bagage wordt onderverdeeld in twee soorten: handbagage en ruimbagage. Meer informatie over wat je wel en niet mag meenemen in je bagage vind je op de pagina bagageregels.

De bagagekarren zijn op verschillende uitgiftepunten beschikbaar.

Je e-smoker of ander type elektronische sigaret (inclusief extra batterijen) mag je alleen in je handbagage meenemen. Deze voorwerpen mogen niet in je ruimbagage worden vervoerd.

Je bagage wordt met de grootst mogelijke zorg behandeld. Mocht bij aankomst op onze luchthaven toch blijken dat jouw bagage niet met je is meegereisd, meld je dan direct bij de balie van bagage services in de aankomsthal. Hier wordt een PIR-rapport aangemaakt. Op het moment dat er een PIR-rapport is aangemaakt, is Aviapartner hard bezig om op zoek te gaan naar jouw bagage. Zodra de bagage is gevonden nemen zij direct contact met je op, om een afspraak te maken over waar deze bagage opgehaald of bezorgd kan worden.

Heb je geen PIR-rapport? Dan kun je contact opnemen met Aviapartner door een e-mail te sturen naar [email protected] met de volgende informatie:

  • Volledige naam
  • Vluchtnummer
  • Tag nummer

Aviapartner helpt graag verder.

Voor de voorwaarden en kosten van het vervoer van jouw fiets adviseren we je om contact op te nemen met jouw luchtvaartmaatschappij.

De toegestane hoeveelheid, afmetingen en het totale gewicht van je (hand)bagage verschilt per luchtvaartmaatschappij. Controleer, om problemen op de luchthaven te voorkomen, altijd vooraf de bagageregels van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Kijk voor meer informatie bij de bagageregels per luchtvaartmaatschappij.

Beschadigde bagage geef je direct aan bij aankomst. Dit doe je in de aankomsthal bij balie 1. Achteraf kan je geen melding meer maken. Verlaat je de aankomsthal zonder dat je een melding hebt gemaakt? Dan moet je je melden bij je luchtvaartmaatschappij.

Het is altijd toegestaan om babyvoeding, die voor de duur van de reis nodig zijn, mee te nemen in je handbagage. Een thermosfles met water is niet toegestaan in de handbagage, maar water in een drinkfles wel.

Contact

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.
Contact opnemen